ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Φτιάχνει ξανά τις πέτρινες δημόσιες μάντρες στα χωριά ο δήμος Κορινθίων

0

Την πρόθεσή του να κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να διατηρήσουν τα χωριά του δήμου Κορινθίων το παραδοσιακό τους χρώμα και την αρχιτεκτονική του φυσιογνωμία επιβεβαιώνει η δημοτική αρχή, μέσα απο σχετικά προγράμματα ανάπλασης.

Έτσι, στις 3 Σεπτεμβρίου υπογράφηκε η σύμβαση για το έργο της ανακατασκευής των λιθοδομών στον Αγιάννη της δημοτικής ενότητας Σαρωνικού. Το έργο, με προϋπολογισμό περίπου 60.000 ευρώ, περιλαμβάνει την αναδόμηση όλων των πέτρινων μαντρότοιχων που αφορουν δημόσιους χώρους σε πλατείες κ.λπ, σε όλα τα χωριά της Κορίνθου και θα ολοκληρωθεί σε οκτώ μήνες.

Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα, συμπεριλαμβανομένου του χρήστη Vasilis Nanopoulos και άτομα που κάθονται

Στην ανακοίνωσή του ο δήμος αναφέρει πως τόσο αυτός, όσο και ο δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος στηρίζουν με συνέπεια “την αναμόρφωση των χωριών που διατηρούν παραδοσιακό χαρακτήρα, αναδεικνύοντας την τοπική αρχιτεκτονική φυσιογνωμία των κοινοτήτων. Στα πλαίσια αυτού του σχεδιασμού υπεγράφη στις 3 Σεπτεμβρίου 2021 η σύμβαση για το έργο “Ανακατασκευή λιθοδομών Αγίου Ιωάννη”, προϋπολογισμού 59.414,79€ (χωρίς ΦΠΑ) με τον ανάδοχο «Π.Σ. Κελλάρης και ΣΙΑ ΕΕ». Το χρονοδιάγραμμα του έργου είναι 8 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Παρόμοια ενίσχυση τοπικού χαρακτήρα, περιλαμβάνει και άλλες κοινότητες όπως, Σοφικό, Αγγελόκαστρο, Αγιονόρι, Στεφάνι κ.α., που σύντομα θα είναι αναγνωρίσιμη“, καταλήγει η ανακοίνωση.

Επίσκεψη Αιγυπτίων Αξιωματικών στη Σχολή Μηχανικού στο Λουτράκι (ΦΩΤΟ)

Previous article

Συμφωνικό έργο “Η Μάχη της Περαχώρας” διοργανώνει ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων”

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.