4_ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι κάτοικοι του Βραχατίου και της Κορινθίας αποχαιρετούν τον Μίκη (φωτό)

0

Μπορεί τελικά ο τελευταίος αποχαιρετισμός στον Μίκη Θεοδωράκη να έγινε σύμφωνα με τις επιθυμίες του και να μην έγινε το Βραχάτι η τελευταία κατοικία, ωστόσο, το εξοχικό του σπίτι, το μέρος που πέρασε ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής του, ο τόπος που έγινε επίκεντρο ιστορικών συναντήσεων και χώρος φιλοξενίας σπουδαίων ανθρώπων της τέχνης και της πολιτικής, έγινε ένα δεύτερο σημείο αποχαιρετισμού στον Μεγάλο Έλληνα.

Από την πρώτη μέρα της αναγγελίας του θλιβερού μαντάτου δεκάδες άνθρωποι, αναμεσά τους και νέοι, περνούν από το εξοχικό και αφήνουν στην πόρτα δυο λουλούδια κι ένα σημείωμα. Να πως περιγράφει με μια ανάρτησή της στο facebook, η κυρία Κική Σαλκτζόγλου, όσα συμβαίνουν εκεί τις τελευταίες ημέρες:

“Οι κάτοικοι Βραχατίου και Κοκκωνιου αποχαιρετούν τον αγαπημένο γείτονα τους, τον Άνθρωπο της διπλανής πόρτας, τον μεγάλο δημιουργό, Μίκη Θεοδωράκη, τον Ανεπανάληπτο, τον Αξεπέραστο, τον Αγωνιστή, με συγκίνηση, θαυμασμό και σεβασμό, αφήνοντας ένα λουλούδι στην πόρτα του εξοχικού του σπιτιού, στο Βραχάτι Κορινθίας.

Εκεί όπου συνέθεσε πολλά από τα τραγούδια του, όπου δέχτηκε πολλές διακεκριμένες προσωπικότητες, εκεί όπου περπατούσε στην παραλία, πάντα χαμογελαστός και στους δρόμους του Κοκκωνιου, με τα ωραία ονόματα, όπως έλεγε, στις οδούς Δημοκρατίας, Ελευθερίας, Ειρήνης, δρόμους που αγάπησε και περπάτησε, απλός και καταδεκτικος με όλους.

Είμαστε τυχεροί, όσοι τον γνωρίσαμε και μιλούσαμε μαζί του. Σήμερα, ο τελευταίος αποχαιρετισμός στον Μίκη Θεοδωράκη, από ανθρώπους κάθε ηλικίας. Νέους που τραγουδούν τα τραγούδια του, που ενώνουν τον λαό και τον σηκώνουν ψηλά και ανθρώπους που έζησαν μαζί του, κρατώντας για πάντα στην καρδιά και στη μνήμη τα τραγούδια του, τις μουσικές του και τους αγώνες του για Ειρήνη, Ελευθερία, Δικαιοσύνη και Αλληλεγγύη μεταξύ των λαών. Ο Μίκης μας άφησε μία ανεκτίμητη περιουσία και παρακαταθήκη.

Σήκωσε την Ελλάδα ψηλά. Οι νέοι μας ας την σηκώσουν λίγο ψηλότερα… Αθάνατος.”

Ο Εορτασμός της Παναγίας της Γιάτρισσας Πολιούχου του Λουτρακίου

Previous article

Ξεκινούν οι Ακαδημίες του Εθνικού Ξυλοκέριζας 9 Σεπτεμβρίου στις 18:00

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.