ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραίτηση – έκπληξη του Κορδώση από τη ΝΟΔΕ, με αιχμές

0

Σαν βόμβα έσκασε η παραίτηση του προέδρου της ΝΟΔΕ Κορινθίας Χρήστου Κορδώση ύστερα από σχεδόν έξι χρόνια θητείας στην θέση του επικεφαλής της κυβερνητικής παράταξης στο νομό. Και προκαλεί πράγματι, έκπληξη η παραίτηση με δεδομένο πως η Νέα Δημοκρατία αποτελεί αυτή την στιγμή -ή, τουλάχιστον, έτσι όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις- την κυρίαρχη πολιτική δύναμη, η οποία -έτσι όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις- οδεύει προς μία ακόμα κυβερνητική θητεία.

Φαίνεται, ωστόσο, πως η παραίτηση έρχεται ως αποτέλεσμα εσωτερικών αντιθέσεων στο κόμμα της Ν.Δ., καθώς είναι ενδιαφέρον ότι σε δηλώσεις τους στο korinthostv.gr και τον Γιάννη Στεφανή, ο κ. Κορδώσης είπε μεν πως οι λόγοι της παραίτησης είναι προσωπικοί, αλλά δεν διέψευσε κατηγορηματικά πως υπάρχουν προβλήματα στις σχέσεις του με το κόμμα, όταν ρωτήθηκε σχετικά: “Κοιτάξτε να δείτε. Το “δεν υπάρχει πρόβλημα με το κόμμα” είναι… Όταν είσαι σε έναν ζωντανό οργανισμό υπάρχει μία κοινή προσπάθεια για το καλύτερο μιας παράταξης, με σκοπό το καλύτερο σε μία διακυβέρνηση. Μέσα σε όλη αυτή τη διαδικασία υπάρχουν και αντιθέσεις, υπάρχει και τριβή, ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, που αισθάνθηκα την ανάγκη να αποχωρήσω“, είπε ο κ. Κορδώσης.

Οι εκλογές για την ανάδειξη νέων οργάνων θα εξαρτηθούν από την πορεία της πανδημίας. Στόχος είναι να μην αργήσουν να γίνουν, οι πληροφορίες λένε πως θα επιχειρηθεί να γίνουν στα τέλη του άλλου μήνα και συγκεκριμένα στις 24 Οκτωβρίου. Αν αυτό επιβεβαιωθεί θα έχει ενδιαφέρον να δούμε ποιος θα είναι ο νέος πρόεδρος και πως θα ισορροπήσει ανάμεσα στις αντίρροπες δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στα δίπολα Δήμα – Ταγαρά και Σούκουλη – Κόλλια, με το βλέμμα στις επόμενες εκλογές. Εκεί, δηλαδή, όπου δεν αποκλείεται η Νέα Δημοκρατία να δει τις δυνάμεις της (κοινοβουλευτικά και τοπικά) να συρρικνώνονται, δηλαδή να περιοριστεί σε δύο, αντί για τρεις συμβούλους.

Από εκεί και πέρα ενδιαφέρον θα έχει να δούμε και τα επόμενα βήματα για τον Χρήστο Κορδώση, ο οποίος, είναι αλήθεια, παρέμεινε ο μόνος από την παράταξη Καλλίρη (η οποία στηρίχτηκε από τη Ν.Δ.) που δεν συνεργάστηκε με τον Βασίλη Νανόπουλο.

Έκανε το αδύνατο – Άντρας ελέγχει το μέγεθος της κόρης του ματιού του – Οι επιστήμονες θεωρούσαν πως κάτι τέτοιο ήταν ανέφικτο

Previous article

Ο Εορτασμός της Παναγίας της Γιάτρισσας Πολιούχου του Λουτρακίου

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.