ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

VIDEO: Τα παράξενα που ανακάλυψε ο Σταυρέλης με το open mall της Κορίνθου

0

Νέα επίθεση στον Βασίλη Νανόπουλο, αυτή τη φορά για το Open mall, έκανε ο Νίκος Σταυρέλης αναλαμβάνοντας στο ξεκίνημα της νέας “πολιτικής” σεζόν, τον άτυπο ρόλο του επικεφαλής της αντιπολίτευσης στον Δήμο Κορινθίων. Αυτή την φορά πεδίο αντιπαράθεσης έγιναν οι καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση του σχεδιασμού για το open mall, ωστόσο μεγαλύτερη σημασία φαίνεται να έχουν όσα αναφέρονται για τις αλλαγές στον σχεδιαστικό χάρτη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα λέει ο κ. Σταυρέλης, “Η πεζοδρομημένη οδός Εθνικής Αντίστασης δεν περιλαμβάνεται στην υπό δημοπράτηση μελέτη, ενώ έχει ενταχθεί στην απόφαση έγκρισης…“, ενώ θέτει και ζητήματα τεχνικής φύσεως, όπως οι πλάκες που θα μπουν, το οδόστρωμα και άλλα.

Από 28/6/2019 έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης το έργο του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου Κορίνθου στο κέντρο της πόλης και πλέον των δύο χρόνων μετά ο Δήμος Κορινθίων δυστυχώς είναι ακόμα στη διακήρυξη της μελέτης του έργου”, αναφέρει ο κ. Σταυρέλης. Μόλις στις 9/8/21 η Οικονομική Επιτροπή προχώρησε στη δημοπράτηση της μελέτης  δαπάνης 42.190€ και έχουμε καιρό ακόμα. Διαψεύστηκαν οι επανειλημμένες δηλώσεις του Δημάρχου (24/11/20, 17/5/21) ότι το έργο θα εκτελεστεί το 2021.

Από την μελέτη του φακέλου όμως προέκυψαν αρκετά και σημαντικά θέματα σχετικά με το τι θα κατασκευαστεί, όπως τόνισα στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής. Χαρακτηριστικά:

  1. Η πεζοδρομημένη οδός Εθνικής Αντίστασης δεν περιλαμβάνεται στην υπό δημοπράτηση μελέτη, ενώ έχει ενταχθεί στην απόφαση έγκρισης.
  2. Η πεζοδρομημένη οδός Πυλαρινού (από Δερβενακίων έως Περιάνδρου) προβλέπεται να ανακατασκευαστεί με αποξήλωση των υπαρχόντων πλακοστρώσεων και τοποθέτηση πλακών χρώματος ΥΠΟΛΕΥΚΟΥ!!!!!
  3. Η οδός Κύπρου (από Ερμού έως Εθν. Αντίστασης) προβλέπεται να ανακατασκευαστεί μόνον ως προς το υπάρχον πεζοδρόμιο πλάτους 2,30 μ. με αποξήλωση των υπαρχόντων πλακών και τοποθέτηση νέων  χρώματος ΥΠΟΛΕΥΚΟΥ!!! Επίσης θα γίνει διόρθωση του ασφαλτικού οδοστρώματος. Πού είναι η πεζοδρόμηση της οδού Κύπρου με κυβόλιθους που προέβλεπε η μελέτη του έργου της πλατείας Παναγή Τσαλδάρη με τους πέριξ πεζόδρομους;
  4. Άλλο αξιοπερίεργο: Προβλέπεται η κατασκευή – τοποθέτηση προκατασκευασμένων καθιστικών πάγκων από γαρμπιλοσκυρόδεμα (πάλι παγκάκια τσιμέντινα όπως στη πλατεία Περιβολάκια!!!)
  5. Οδός Ερμού (από Κύπρου έως Δαμασκηνού). Προβλέπεται αναβάθμιση μέσω εγκατάστασης αστικού εξοπλισμού!!! Η Ερμού προβλεπόταν στο έργο ανάπλασης της πλατείας Π. Τσαλδάρη, η οποία δεν έγινε. Τώρα τι αστικός εξοπλισμός θα τοποθετηθεί στον υπάρχοντα πεζόδρομο με τους κυβόλιθους της δεκαετίας του 1990;;;

Και κάτι ακόμα. Πήγαν περίπατο οι δηλώσεις του Δημάρχου τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και σε συνεντεύξεις του ότι μαζί με το έργο αυτό ο Δήμος με δικά του έξοδα θα κάνει ανάπλαση και στους γύρω δρόμους του πεζοδρομημένου κέντρου.

► Εμείς δηλώνουμε ότι το έργο αυτό, αναθεωρημένο, θα το εκτελέσει η επόμενη Δημοτική Αρχή του Νίκου Σταυρέλη σε δύο χρόνια.

Νανόπουλος στην ΕΡΤ: ήταν ένα καλό καλοκαίρι για την Κόρινθο

Previous article

Ανεξαρτητοποιήθηκε από την παράταξη Μαναβη ο Μιχάλης Λιάκος

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.