ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Την Πέμπτη στο Βραχάτι, τελικά, η κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη

0

Την άλλη Πέμπτη (9 Σεπτεμβρίου) στο Βραχάτι θα τελεστεί κατά πάσα πιθανότητα η κηδεία του σπουδαίου Μίκη Θεοδωράκη. Τελευταίες πληροφορίες από το οικογενειακό περιβάλλον του μουσικοσυνθέτη, αναφέρουν ότι ο Μίκης Θεοδωράκης θα ταφεί στο μέρος όπου είχε το εξοχικό του σπίτι, για να είναι κοντά στην κόρη του Μαργαρίτα και στην σύζυγό του, την 94χρονη Μυρτώ Αλτίνογλου.

Ο ίδιος, πριν πεθάνει, είχε αφήσει σημείωμα με οδηγίες για την κηδεία και την ταφή του. Σε αυτό ανέφερε ότι μια από τις τελευταίες του επιθυμίες είναι να ταφεί στον Γαλατά Χανίων, που ήταν και η ιδιαίτερη πατρίδα του.

Την ίδια ώρα, η κόρη του, Μαργαρίτα, θέλει η ταφή να γίνει στο Βραχάτι Κορινθίας, εκεί που ο Μίκης Θεοδωράκης είχε εξοχική κατοικία, καθώς η ίδια περνάει τις περισσότερες μέρες του χρόνου στην περιοχή.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Μαργαρίτα έχει προτείνει να γίνει εκταφή τρία χρόνια μετά και τότε να ταφεί οριστικά στα Χανιά, όπως ζήτησε ο ίδιος ο Μίκης Θεοδωράκης.

Η τελευταία επιθυμία και η επιστολή στον Δημήτρη Κουτσούμπα
Στις 5 Οκτωβρίου 2020, ο Μίκης Θεοδωράκης είχε στείλει επιστολή στον Δημήτρη Κουτσούμπα. Σε αυτήν ανέφερε ότι θα ήθελε να φύγει από τη ζωή σαν κομμουνιστής, καθώς, όπως υποστήριξε, έζησε τα ωραιότερα χρόνια του κάτω από τη σημαία του ΚΚΕ.

«Τώρα, στο τέλος της ζωής μου, την ώρα των απολογισμών, σβήνουν απ’ το μυαλό μου οι λεπτομέρειες και μένουν τα “Μεγάλα Μεγέθη”. Έτσι, βλέπω ότι τα πιο κρίσιμα, τα δυνατά και τα ώριμα χρόνια μου τα πέρασα κάτω από τη σημαία του ΚΚΕ. Για το λόγο αυτό θέλω να αφήσω αυτόν τον κόσμο σαν κομμουνιστής.

Θα ήθελα λοιπόν να σε παρακαλέσω, εκείνη την ώρα να επιληφθείς εσύ προσωπικά, ώστε να γίνει σεβαστή όχι μονάχα η ιδεολογία μου αλλά και οι αγώνες μου για την ενότητα των Ελλήνων. Καθώς επίσης βέβαια και όλα αυτά που ήδη έχω ρυθμίσει, σε συνεννόηση με την γραμματέα μου Ρένα Παρμενίδου και τον φίλο και Πρόεδρο του Παγκρητίου Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργο Αγοραστάκη», ανέφερε στην επιστολή του ο Μίκης.

ΟΗΕ: Εξαλείφθηκε από τον πλανήτη η βενζίνη με μόλυβδο

Previous article

Τα διαρκείας της Κορίνθου είναι διαθέσιμα

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.