4_ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Σε αναστολή 61 εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Κορίνθου – Τι λέει ο Γρηγόρης Καρπούζης

0

Με το …δεξί μπήκε για 61 από τους 670 –περίπου- εργαζόμενους στο Νοσοκομείο Κορίνθου (ιατρικό νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό), που δεν έχουν εμβολιαστεί, ο Σεπτέμβριος, καθώς κάποιοι από αυτούς έχουν παραλάβει ήδη και κάποιοι θα παραλάβουν τις επόμενες ημέρες το έγγραφο με το οποίο τίθενται σε αναστολή. Πρόκειται για ένα ποσοστό λιγότερο από 10% (επιβεβαιώνοντας το σχετικό ρεπορτάζ του Korinthia.net.gr πριν από μία εβδομάδα) που επέμεινε μέχρι την τελευταία στιγμή να αρνείται να εμβολιαστεί. Από αυτούς οι μισοί περίπου είναι νοσηλευτές, ελάχιστοι είναι γιατροί και οι υπόλοιποι αποτελούν διοικητικό προσωπικό.

Το ενδιαφέρον είναι ότι μεγάλος αριθμός των υπό αναστολή εργαζομένων έχει δηλώσει άδεια ασθενείας κάτι που σημαίνει πως δεν θα τους παραδοθεί το έγγραφο μέχρι να αναρρώσουν, αλλά δεν θα μπορούν και να εργαστούν. Εικάζεται πως πρόκειται για εργαζόμενους που περιμένουν να δουν αν η κυβέρνηση όντως θα επιβεβαιώσει την σκληρή γραμμή, οπότε, σε αυτή την περίπτωση, θα εμβολιαστούν.

Ένα δεύτερο στοιχείο που προκύπτει από την αξιολόγηση του προσωπικού που δεν θέλει να εμβολιαστεί είναι πως 13-15 άτομα είναι εργαζόμενοι και εργαζόμενες στην καθαριότητα! Τούτου δοθέντος, η διοίκηση του Νοσοκομείου προσανατολίζεται να προσλάβει ιδιωτικό συνεργείο καθαριότητας.

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Γρηγόρης Καρπούζης μίλησε αποκλειστικά στο korinthia.net.gr και εξήγησε πως θα κυλήσει από εδώ και πέρα η διαχείριση του νοσοκομείου:

Σε ό,τι αφορά την επόμενη μέρα ο κ. Καρπούζης εμφανίστηκε καθησυχαστικός, υποστηρίζοντας πως έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου το Νοσοκομείο να συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά.

Τέλος, σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί αυτή την στιγμή ο κ. Καρπούζης την περιέγραψε ως δύσκολη καθώς είναι γεμάτη και η Covid κλινική και η Covid ΜΕΘ. «Ελπίζω να μην χρειαστεί να ανοίξουμε και δεύτερη Covid Κλινική γιατί αυτό θα έχει περαιτέρω επιπτώσεις στην λειτουργία του Νοσοκομείου», κατέληξε.

Ο Αρκάς μας καλημερίζει με crossover «Θαναθάκη» – μηνών

Previous article

Ξεκινά η περίφραξη στον Ισθμό – Προγραμματική μεταξύ Περιφέρειας, ΑΕΔΙΚ και Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.