1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Έλεγχοι για COVID-SARS-2 στο Β’ ΚΑΠΗ Κορίνθου

0

Με κάθε τρόπο και παρέχοντας κάθε διευκόλυνση και υποστήριξη συνδράμει από την πρώτη στιγμή της υγειονομικής κρίσης ο δήμος Κορινθίων το Κέντρο Υγείας Κορίνθου.

Ειδικότερα, στο δεύτερο κύμα της πανδημίας και από τις 14 Δεκεμβρίου ο δήμος συνεργάζεται με την μονάδα υγείας στην λήψη δειγμάτων για τον SARS-COV-2 διαθέτοντας τον χώρο του 2ου ΚΑΠΗ Κορίνθου (Σίνα & Στεφάνου).
Με την φροντίδα του δήμου στο χώρο έγιναν επεμβάσεις ώστε να πληροί τα υγειονομικά κριτήρια. Ο χώρος ελέγχθηκε και εγκρίθηκε από την Επιτροπή Λοιμώξεων του Νοσοκομείου Κορίνθου.

Για όλο το διάστημα που θα πραγματοποιείται η λήψη δειγμάτων ο δήμος έχει την ευθύνη για την καθαριότητα ενώ υποστηρίζει την δράση με καθημερινή παρουσία Κοινωνικής Λειτουργού.

Το Κέντρο Υγείας Κορίνθου υλοποιώντας το πρόγραμμα λήψης δειγμάτων ιχνηλάτησης για τον SARS-COV-2 διαθέτει ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, αναλώσιμα, ΜΑΠ και κοινωνική λειτουργό. Τα test διατίθενται από την υγειονομική περιφέρεια.

Η λήψη δειγμάτων για τους πολίτες που ενδιαφέρονται, γίνεται καθημερινά από τις 08:30 π.μ έως τις 11:00 π.μ κατόπιν ραντεβού στα τηλέφωνα 27410 26412.

Η λήψη δειγμάτων για τους ασυμπτωματικούς πολίτες που ενδιαφέρονται γίνεται στις ακόλουθες περιπτώσεις:

Εισαγωγή σε Ίδρυμα (χρονίως πασχόντων, δομή ασυνόδευτων ανηλίκων, δομή κακοποιημένων γυναικών, ΠΡΟΚΕΠΑ, πρόγραμμα αποτοξίνωσης)

Στο πλαίσιο προεγχειριτικού ελέγχου, διενέργειας διαγνωστικών θεραπευτικών εξετάσεων (π.χ γαστροσκόπηση), εξωσωματικής γονιμοποίησης καθώς και θεραπευτικών επεμβάσεων (χημειοθεραπεία, ακτινοθεραπεία)

Ταξιδιώτες οι οποίοι πρόκειται να επισκεφτούν χώρα του εξωτερικού

Εργαζόμενοι του Νοσοκομείου, των Κέντρων Υγείας και των ΤΟΜΥ Κορίνθου που επιστρέφουν από την κανονική τους άδεια οι οποίοι υποχρεούνται να προγραμματίζουν τον έλεγχο δυο ημέρες πριν την ανάληψη της υπηρεσίας τους.

Εργαζόμενοι σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων που επιστρέφουν από την κανονική τους άδεια και υποχρεούνται να υποβάλλονται σε προληπτικό εργαστηριακό έλεγχο εντός των τελευταίων 72 ωρών.

Το αμέσως επόμενο διάστημα, αξίζει να αναφερθεί, πρόκειται να λειτουργήσει εμβολιαστικό κέντρο εντός της δομής του Κέντρου Υγείας Κορίνθου σε συνεργασία με τις ΤΟΜΥ 1 και 2.

Ο Δήμος Κορινθίων, γνωρίζοντας την σπουδαιότητα των υπηρεσιών της δομής και αναγνωρίζοντας τις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες αυτό επιτελείται, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την Υπεύθυνη Επιστημονικής Λειτουργίας του Κέντρου κ. Βασιλική Παπακωνσταντίνου παρέχοντας οποιαδήποτε βοήθεια, παρέμβαση και δράση του ζητηθεί .

Ενισχύεται και εκσυγχρονίζεται το Νοσοκομείο Κορίνθου

Previous article

Podcasts για τις παραδόσεις των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάςαπό το ΠΙΟΠ

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.