1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Η συμφωνία ΟΣΕ – MOTOROIL του 2018 για την σύνδεση Αγ. Θεοδώρων – Ισθμός να υλοποιηθεί άμεσα

0

Με πρωτοβουλία των βουλευτών Περιφέρειας Πελοποννήσου του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ κατατέθηκε ως Αναφορά προς το αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, η επιστολή της Κίνησης Φ.Σ. Πελοποννησιακής Γραμμής σχετικά με την ενεργοποίηση του μνημονίου συνεργασίας του 2018 που είχε υπογραφεί ανάμεσα στη MOTOROIL και τον ΟΣΕ .

Σύμφωνα με την Κοινοβουλευτική Αναφορά, στο μνημόνιο συνεργασίας, η MOTOROIL αναλάμβανε την μετατροπή της υφιστάμενης μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής σε «γραμμή συνδυασμένου πλάτους σύμφωνα με τα διεθνή σιδηροδρομικά πρότυπα» από τους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας μέχρι τον Ισθμό. Θα υπήρχε δηλαδή και τρίτη ράγα ανάμεσα στις δυο εξωτερικές της «κανονικής» γραμμής.

Το έργο εργασίας και μήκους 10 χιλιομέτρων επρόκειτο να υλοποιηθεί από την MOTOROIL υπό την τεχνική επίβλεψη του ΟΣΕ. Μετά την ολοκλήρωσή του, η παραπάνω σιδηροδρομική γραμμή προβλεπόταν ότι «θα περιέλθει στον ΟΣΕ και θα αποτελέσει αναπόσπαστο μέρος της Εθνικής Σιδηροδρομικής Υποδομής». Το τμήμα αυτό της γραμμής διασυνδεόμενο στον Ισθμό με τη νέα διπλή σιδηροδρομική γραμμή υψηλών ταχυτήτων αναμένεται να εξυπηρετήσει όχι μόνο την MOTOR OIL και άλλες επιχειρήσεις, αλλά και σημαντικές κοινωνικές ανάγκες της περιοχής και να συμβάλει στην επαναξιοποίηση και σύνδεση με το υπόλοιπο δίκτυο της παλιάς σιδηροδρομικής γραμμής Πελοποννήσου και Δυτικής Αττικής.

Στο πλαίσιο αυτό, οι βουλευτές ζήτησαν απαντήσεις και ενημέρωση από τον αρμόδιο Υπουργό για την τήρηση και την υλοποίηση όσων υπογράφηκαν το 2018 μεταξύ ΟΣΕ και MOTOR OIL .

Ακολουθεί αναλυτικά η Αναφορά:

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ
Για τον κ. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

Θέμα: « Ενεργοποίηση του μνημονίου συνεργασίας του 2018 που είχε υπογραφεί ανάμεσα MOTOROIL και τον ΟΣΕ, σύμφωνα με το οποίο ηMOTOROIL ανελάμβανε τη μετατροπή της υφιστάμενης μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής σε «γραμμή συνδυασμένου πλάτους σύμφωνα με τα διεθνή σιδηροδρομικά πρότυπα» από τους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας μέχρι τον Ισθμό»

Με την παρούσα Αναφορά, σας καταθέτουμε το από 10 Οκτωβρίου « Άρθρο – Ανοιχτή επιστολή του Επικεφαλής της Κίνησης Φ.Σ. Πελοποννησιακής Γραμμής Κωνσταντίνου Μπρούσαλη», μέσω του οποίου ζητείται να τεθούν σε εφαρμογή και υλοποίηση όσα υπογράφηκαν στο μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της MOTOROIL και του ΟΣΕ το 2018 και αφορούν στην αξιοποίηση της υπάρχουσας υποδομής του παλαιού δικτύου από τους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας μέχρι τον Ισθμό μήκους 10 χιλιομέτρων. Το έργο εργασίας επρόκειτο να υλοποιηθεί από την MOTOROIL υπό την τεχνική επίβλεψη του ΟΣΕ.

Παρακαλούμε για την απάντηση και ενημέρωση μας επί του εν λόγω θέματος.

Οι καταθέτοντες βουλευτές
Ψυχογιός Γεώργιος
Αραχωβίτης Σταύρος
Γκιόλας Ιωάννης
Παπαηλιού Γεώργιος
Χαρίτσης Αλέξης

Διαδικτυακό forum «Πανόραμα χειμερινών προορισμών στην Ελλάδα» με αφιέρωμα στο νομό Κορινθίας

Previous article

Αφιέρωμα στο Ξυλόκαστρο και την αυθεντική φιλοξενία του

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.