1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Η επιστροφή στα σχολεία διχάζει τους λοιμοξιωλόγους – Πότε ανοίγουν

0
Την ύπαρξη αντικρουόμενων απόψεων επιβεβαίωσε η έκβαση της χθεσινής συνεδρίασης των ειδικών για το άνοιγμα των σχολείων καθώς δεν πάρθηκε κάποια απόφαση λόγω διχογνωμίας.
Προγραμματίζεται εκ νέου για την άλλη εβδομάδα συνεδρίαση ώστε να πάρει απόφαση η επιτροπή των λοιμοξιωλόγων έχοντας νέα δεδομένα για την σχετικά με την πορεία της πανδημίας ώστε να καταλήξει στο πότε θα γίνει η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία. Σύμφωνα με πληροφορίες του alfavita.gr στην επιτροπή υπήρχαν ισχυρές διαφωνίες για την ημερομηνία ανοίγματος
Μερίδα των ειδικών τάσσεται υπέρ του ανοίγματος των σχολείων μετά τις γιορτές ενώ άλλοι άλλοι πρότειναν να μη γίνει οριστική εισήγηση πριν επανεκτιμηθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα την ερχόμενη εβδομάδα.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας λίγο πριν τις εισηγήσεις των ειδικών μέσα στην ημέρα είχε δηλώσει ότι υπάρχει σταθεροποίηση της κατάστασης και μείωση κρουσμάτων αλλά με πιο αργούς ρυθμούς από το αναμενόμενο και ενώ τα εξιτήρια είναι περισσότερα από τις εισαγωγές στα νοσοκομεία η πίεση στο Σύστημα Υγείας παραμένει σοβαρή.

Ανοίγουν μάλλον μετά τα Χριστούγεννα τα σχολεία

Θεωρείται ωστόσο πιθανότερο η επιστροφή των μαθητών να μην πάει για τις 14 Δεκεμβρίου! Το επικρατέστερο σενάριο είναι τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά και οι μαθητές σε καθεστώς τηλεκπαίδευσης και οι σχολικές μονάδες να ανοίξουν μετά τις γιορτές. Ο καθηγητής παθολογίας και μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμώνων του υπουργείου Υγείας, Χαράλαμπος Γώγος είχε τονίσει πως το άνοιγμα των σχολείων πρέπει να πάει μετά τα Χριστούγεννα Όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, η επιτροπή αποφάσισε κατά πλειοψηφία ότι δεν πρέπει να επαναλειτουργήσει καμία βαθμίδα και το θέμα θα συζητηθεί εκ νέου στη συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας. Θυμίζουμε πως ΕΟΔΥ ανακοίνωσε χθες 1.882 νέα κρούσματα κορονοϊού και 100 νεκρούς.

Σωτήρης Μουρίκης: Η στάση του Παν. Πιτσάκη, οι ιθαγενείς και τα καθρεφτάκια…(video)

Previous article

Συνάντηση Γκιολή – Φρούσιου για έργα στη Νεμέα

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.