1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Γ. Ψυχογιός: “Η μεσαία τάξη διαλύεται”

0

Στην Κορινθία έχουμε κάνει συναντήσεις με Επιμελητήριο, εμπορικούς συλλόγους, ομάδες παραγωγών, επιστημονικούς φορείς οι οποίοι έχουν μεγάλη αγωνία.

Συνέντευξη στο ρ/σ REALFM και τον Νίκο Χατζηνικολάου έδωσε ο βουλευτής Κορινθίας και τομεάρχης Μετανάστευσης και Ασύλου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Ψυχογιός σχολιάζοντας την επικαιρότητα της πανδημίας σε υγειονομικό και οικονομικό επίπεδο.

Για το θέμα που έχει προκύψει με το σύστημα παράλληλης καταγραφής των κρουσμάτων, ο κος Ψυχογιός τόνισε πως πρέπει να διερευνηθεί άμεσα και με την εισαγγελική παρέμβαση που έγινε και με Ερώτηση που θα καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ στη βουλή. Τα πρακτικά της επιτροπής πρέπει να δοθούν στη δημοσιότητα για να αποκατασταθεί η αλήθεια και το κύρος επιτροπής, που είναι κρίσιμο για την κοινωνία αυτή τη στιγμή.

“Έπρεπε πιο γρήγορα να έχει πάρει η κυβέρνηση αποφάσεις” επισήμανε ο βουλευτής Κορινθίας αναφερόμενος στο θέμα της συνταγογράφησης των τεστ που θα πρέπει να είναι μαζικά και δωρεάν, την επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, τις προσλήψεις στο ΕΣΥ που έχουν γίνει ελάχιστες με συμβάσεις και καμία μόνιμη.

Ανεπαρκή τα μέτρα στήριξης στην οικονομία. Η κυβέρνηση έπρεπε να αντιμετωπίσει εγκαίρως τις οικονομικές επιπτώσεις στην αγορά

“Η ανθρώπινη ζωή είναι το πρώτο αλλά η διαβίωση των ανθρώπων και των εργαζομένων είναι το δεύτερο και πολύ σημαντικό που μας απασχολεί”, δήλωσε ο κος Ψυχογιός χαρακτηρίζοντας ανεπαρκή τα μέτρα στήριξης.

“Αν η Κυβέρνηση είχε λάβει γενναιόδωρα μέτρα στήριξης από την αρχή θα είχε μειωθεί σε ένα βαθμό ύφεση. Το μαξιλάρι των 37 δις δεν αξιοποιήθηκε όπως έπρεπε και η μεσαία τάξη την οποία ευαγγελίζονταν κάποιοι διαλύεται. Προτίμησαν ένα μοντέλο νεοφιλελεύθερης λογικής που θα αυξήσει τις ανισότητες και θα συγκεντρώσει όλο και περισσότερα στα χέρια λίγων και ισχυρών.”

 

Τηλεδιάσκεψη Χρίστου Δήμα με την Διοίκηση του ΕΑΓΜΕ για 3 πολύ σημαντικά ζητήματα του Νομού Κορινθίας

Previous article

Λουτράκι: Αντρας επιτέθηκε με σπαθί στον αντιδήμαρχο

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.