4_ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πόσο πιθανό είναι το σενάριο της περικοπής των Χριστουγεννιάτικων διακοπών για τους μαθητές;

0

Η κυβέρνηση καλείται να αποφασίσει τον οδικό χάρτη για την άρση του lockdown, το οποίο παρατάθηκε μέχρι και την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου. Ταυτόχρονα, τις επόμενες μέρες, εφόσον οι επιδημιολογικές συνθήκες  αναμένεται να αποφασιστεί το άνοιγμα των σχολείων και ο τρόπος με τον οποίο θα γινει αυτό.

Όπως έχει συζητηθεί μέχρι τώρα ο σχεδιασμός είναι να ανοίξει αρχικά η πρωτοβάθμια εκπαίδευση, δηλαδή παιδικοί σταθμοί νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία, και με αυστηρά μέτρα για τις μετακινήσεις των γονέων που θα πηγαίνουν και θα παραλαμβάνουν τα παιδιά τους από το σχολείο.

Σε ο,τι αφορά γυμνάσια και λύκεια υπάρχουν δεύτερες σκέψεις, επειδή εκτιμούν ότι το πρόβλημα δεν είναι η κινητικότητα των γονέων αλλά των ίδιων των μαθητών.

Ένα σενάριο που ακούγεται όλο και πιο έντονα, αλλά για την ώρα δεν φαίνεται να  συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες είναι η περικοπή των διακοπών των Χριστουγέννων για τους μαθητές.

Παρά τις λίγες πιθανότητες εφαρμογής του, από τους υποστηρικτές του θεωρείται καλό καθώς θα κερδηθεί πολύτιμος χρόνος για την αναπλήρωση της ύλης που έχει χαθεί.

Συνεπώς, ενδεχομένως οι μέρες των διακοπών των Χριστουγέννων είναι λιγότερες φέτος ενώ στο υπουργείο Παιδείας προετοιμάζονται για την μείωση της ύλης της Γ΄ Λυκείου στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα. Χαρακτηριστικά σε πρόσφατες δηλώσεις της η υπουργός είπε: “όπως και πέρσι κάναμε προσαρμογές, εφόσον είχαμε τα δεδομένα, δεν αποκλείεται και φέτος να γίνει μείωση της ύλης αναλόγως πως θα εξελιχθεί η πανδημία και για πόσο καιρό θα είμαστε σε αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων”.

diktyo.gr

Αναστολή σύμβασης εργασίας για Δεκέμβριο – Πόσο και πότε θα καταβληθεί η αποζημίωση

Previous article

Συστήνει Επιτροπή Εκπαιδευτικών Θεμάτων ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Κορινθίας

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.