1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Δήλωση Κόρκα για τις δράσεις επισκευής στη Διώρυγα Κορίνθου

0

Αυτοψία στη διώρυγα Κορίνθου πραγματοποίησε η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου για την Παιδεία και τον Πολιτισμό Αθηνά Κόρκα. Μετά το τέλος της επίσκεψης η κα Κόρκα δήλωσε:

«Πραγματοποίησα αυτοψία στη διώρυγα της Κορίνθου μαζί με τον συνάδελφο Χάρη Βιτυνιώτη για να εκτιμήσουμε την έκταση της κατάρρευσης των πρανών της διώρυγας.
Επίσης έγινε διεξοδική συζήτηση με τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή, μεταξύ άλλων, του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Νίκο Ταγαρά και του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, ημών των αντιπεριφερειαρχών από την Κορινθία, του Δημάρχου Λουτράκιου-Αγίων Θεοδώρων και του διευθύνοντα συμβούλου της “Διώρυγα” Α.Ε. όπου αποφασίστηκαν κατ’ αρχάς τα εξής:
α) η Περιφέρεια θα παράσχει διαχειριστική επάρκεια στην “Διώρυγα” Α.Ε.,
β) θα συγκεντρωθούν οι τεχνικές μελέτες για το θέμα των πρανών στο κανάλι και θα επικαιροποιηθούν, εργασία που μέσω προγραμματικής σύμβασης θα αναλάβει το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο με την οικονομική συμβολή και της Περιφέρειας κι
γ) θα γίνει περίφραξη κατά μήκος της διώρυγας, σε μήκος 12 χιλιομέτρων, με οικονομική συμβολή και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Απαιτείται φυσικά να επικαιροποιηθούν μελέτες. Το πρώτιστο βέβαια είναι η εξασφάλιση της ασφαλούς διέλευσης καθώς και η ασφάλεια και ανάδειξη του χώρου πέριξ της διώρυγας και των μνημείων που περιλαμβάνει.»

Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με μαθητές Δημοτικού – Η πρόταση μαθήτριας που θα φέρει ο πρωθυπουργός στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ

Previous article

Διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα «Λαογραφικά του Δωδεκαημέρου: Κάλαντα, δοξασίες και λαϊκά δρώμενα στον ελλαδικό χώρο»

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.