1_ΚΟΡΙΝΘΙΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η πρόβλεψη Πέτσα για το άνοιγμα των σχολείων και της εστίασης

0
Μιλώντας στην εκπομπή του Mega, Live News, o κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, δεν απέκλεισε το άνοιγμα των καταστημάτων μετά το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου ενώ τόνισε ότι είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης η σταδιακή άρση του lockdown μετά τις 30 Νοέμβρη.
Αρχικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έθεσε ως στόχο της εβδομάδας που διανύουμε την σταθεροποίηση των κρουσμάτων ή και ελαφριά μείωση τους σε σχέση με την προηγούμενη. Πρόσθεσε ότι ο χθεσινός αριθμός των κρουσμάτων δεν ήταν ικανοποιητικός. «Προσδοκούμε ότι προς το τέλος της εβδομάδας αυτή η σταθεροποίηση θα αρχίσει να οδηγεί και σε μία υποχώρηση των κρουσμάτων. Αυτό θα μας επιτρέψει να κάνουμε ένα σχεδιασμό για την σταδιακή άρση των περιοριστικών».
Ο κ. Πέτσας υποστήριξε ότι στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι η σταδιακή άρση του lockdown από τις 30 Νοέμβρη, με τα σχολεία να είναι τα πρώτα που θα ανοίξουν, το λιανεμπόριο και στο τέλος θα ανοίξει η εστίαση. Επανέλαβε, πάντως, ότι το σχέδιο θα καταρτιστεί τις επόμενες εβδομάδες. «Δεν υπάρχει περίπτωση να μείνουν τα σχολεία κλειστά μέχρι τα Φώτα» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Οι εκτιμήσεις Πέτσα για την πορεία της πανδημίας

Ο κυβερηνητικός εκπρόσωπος εκτίμησε ότι «περιμένουμε μία σταδιακή πτώση των κρουσμάτων» ενώ σε ερώτηση για το αν μπορούμε να περιμένουμε ότι θα ανοίξουν τα καταστήματα μετά το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου απάντησε καταφατικά. «Σκοπός δεν είναι να μένουμε πάντα κλεισμένοι αλλά να επιστρέψουμε στην σταδιακή, κανονική και οικονομική ζωή. Αυτός είναι ο στόχος των περιοριστικών μέτρων» είπε χαρακτηριστικά. Όσον αφορά την τήρηση των μέτρων, ο κ. Πέτσας υποστήριξε ότι φαίνεται σε επίπεδα κινητικότητας να έχουμε συμμορφωθεί καλύτερα σε σχέση με τις πρώτες ημέρες του 2ου lockdown αλλά και σε επίπεδα επιδημιολογικού φορτίου έχουμε θετικά σημάδια. Κατέληξε ότι το Σύστημα Υγείας, πάντως, θα πιεστεί αυτήν την εβδομάδα και στις αρχές της επόμενης γιατί φέρει το βάρος των κρουσμάτων των προηγούμενων 15 ημερών. «Δε θα διστάσουμε ποτέ στο μέλλον να κάνουμε ξανά ό,τι χρειαστεί» κατέληξε ο κ. Πέτσας, δηλώνοντας στην ουσία ότι ένα νέο lockdown δεν αποκλείεται. ΠΗΓΗ

Ο ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας τίμησε την επέτειο του Πολυτεχνείου

Previous article

Έκτακτη ενίσχυση 700 ευρώ σε σπουδαστές των ΙΕΚ

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.