5_ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ανησυχία για τα κρούσματα στην Κορινθία εκφράζει ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας

0

Αυξημένα τα κρούσματα στην Κορινθία αναφέρει με ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας εκφράζοντας την έντονη ανησυχία για το ποσοστό των κρουσμάτων που παρουσιάζει συμπτώματα και καταλήγει σε πιο σοβαρή λοίμωξη.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

Η Ελλάδα βιώνει το πέρασμα του 2ου κύματος του κορονοϊού, έχοντας ήδη θρηνήσει αρκετούς συμπολίτες μας. Αυτές τις ημέρες στη Βόρεια Ελλάδα οι ιατροί δίνουν μεγάλη μάχη με τον ιό, αφού η πληρότητα στα νοσοκομεία αγγίζει το 100%.

Τα περιοριστικά μέτρα (lockdown) που έχουν ληφθεί, στόχο έχουν την επιβράδυνση της μετάδοσης του ιού. Σαφώς και σε αυτό το επίπεδο, θα μπορούσαμε να εκφράσουμε διαφορετικές θέσεις, αλλά το κεντρικό νόημα είναι να μην χάσουμε άλλον συνάνθρωπό μας. Η μεγάλη διαφορά, με το πρώτο lockdown, είναι πως τότε ο ιός δεν είχε εισχωρήσει στη κοινότητα, σε αντίθεση με τώρα.

Στη Κορινθία, για την ώρα, υπάρχει αυξημένη κίνηση κρουσμάτων στα πλαίσια του αναμενόμενου. Όμως, το πλέον ανησυχητικό είναι πως έχουν αυξηθεί οι συμπολίτες μας που παρουσιάζουν συμπτώματα, τα οποία σε ένα ποσοστό 10 με 15% καταλήγουν σε πιο σοβαρή λοίμωξη, σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας ή πνευμονία COVID-19.

Σας παρακαλούμε να ακολουθήσετε τις οδηγίες και τα μέτρα που έχουν αναγγελθεί. Είναι δύσκολο και μάλιστα για όλους μας. Φορέστε τη μάσκα σας, κρατήστε ασφαλής απόσταση από τον διπλανό σας και να πλένετε σχολαστικά τα χέρια σας. Να έχετε υπομονή, να φροντίζετε τους αγαπημένους σας με ιδιαίτερη προσοχή. Να τρέφεστε σωστά και να ενυδατώνεστε, χρησιμοποιώντας λαχανικά και φρούτα από τη Κορινθιακή γη. Να διατηρήσετε τα πιστεύω σας και να τα καλλιεργείτε με όμορφες οικογενειακές ή φιλικές συζητήσεις.

Επίσης, οι ασθενείς έχουν μεγάλη ανάγκη για αίμα. Όσοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το τμήμα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Κορίνθου.

Σε περίπτωση που το χρειαστείτε, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με τον ιατρό σας και να του εκθέσετε τον προβληματισμό σας. Το ιατρικό σώμα της Κορινθίας, δηλώνει παρόν και θα προσφέρει ό,τι χρειαστεί για να διαφυλαχθεί η υγεία στον νομό μας. Ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας, ως ο μοναδικός θεματοφύλακας της υγείας στον νομό, μέσω των μελών του, συμμετέχει ενεργά στη πρώτη γραμμή και μάχεται για το σύνολο των πολιτών.

Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας

Μεγάλος αριθμός κρουσμάτων και σήμερα – Πάμε για παράταση του Lockdown

Previous article

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για τα σημερινά γεγονότα στην επέτειο του Πολυτεχνείου

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.