4_ΚΟΙΝΩΝΙΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

HIPPO THEATRE E-SCHOOL || ένα διαδικτυακό, δημιουργικό σχολείο για μικρούς και μεγάλους

0
Η θεατρική ομάδα Hippo σας καλωσορίζει στο Hippo Theatre eSchool, το πρώτο διαδικτυακό καλλιτεχνικό σχολείο στη χώρα μας! Ένα σχολείο ανοιχτό σε όλους, με αγάπη στις Τέχνες και τη δημιουργική φαντασία, που έχει ως βάση το θέατρο, την κίνηση, το θέατρο στην εκπαίδευση, την δημιουργική γραφή, την performance, το κουκλοθέατρο, και άλλες καλλιτεχνικές δραστηριότητες.   Λίγα λόγια για το Hippo Theatre School… από την ομάδα Hippo. Το Hippo Theatre e-School είναι μια ιδέα που γυροφέρναμε χρόνια στο μυαλό μας. Αφορμή για την υλοποίησή του δεν στάθηκε μόνο η λογική του social distancing λόγω κορονοϊού. Για μας έρχεται ως ανταπόκριση σε μια βαθιά ανάγκη του κόσμου για επικοινωνία, σύνδεση, συμμετοχή και αλληλοκατανόηση. Μέσα από τα ταξίδια που κάναμε τα τελευταία χρόνια, παίζοντας θέατρο και οργανώνοντας σεμινάρια όπου ήταν δυνατόν να γίνουν, προσπαθήσαμε να χτίσουμε γέφυρες επικοινωνίας με ανθρώπους, κοινότητες και εκπαιδευτικές δομές σε όλον τον κόσμο. Tο Hippo Theatre e-School είναι μια παράπλευρη συνέχεια αυτής της προσπάθειας. Στη δουλειά μας και στην τέχνη μας η φυσική παρουσία είναι ένα αδιαπραγμάτευτο δεδομένο. Ωστόσο οι δυνατότητες που μας δίνει η τεχνολογία σε επίπεδο διασύνδεσης και διάδρασης με τον κόσμο γύρω μας, ανοίγουν άλλον έναν ανεκμετάλλευτο μέχρι τώρα δρόμο. Αν κάτι κάνει τα μαθήματα του Hippo Theatre e-School να ξεχωρίζουν από άλλα μαθήματα του είδους, δεν είναι μόνο η πρωτοτυπία τους, το ενδιαφέρον περιεχόμενό τους, το πάθος, η εμπειρία και η κατάρτιση των εμψυχωτών τους. Αυτό που χαρακτηρίζει το πρόγραμμά μας είναι μια μεθοδολογική προσέγγιση και ένας στρατηγικός σχεδιασμός ακαδημαϊκών προδιαγραφών.   Γενικές Πληροφορίες
 • Ù Τα μαθήματα είναι μηνιαία και ξεκινάνε κάθε δεύτερη βδομάδα του μήνα.
 • Ù Το κάθε μάθημα γίνεται μια φορά την εβδομάδα και είναι διάρκειας μίας ή μιάμισης ώρας (4 συναντήσεις/μήνα).
 • Ù Κάθε μήνα αλλάζει η θεματική ενότητα.
 • Ù Οι θέσεις είναι περιορισμένες.
 • Ù Τελευταία μέρα εγγραφών: στις 8 του κάθε μήνα.
 • Ù Τα μαθήματα γίνονται μέσω της πλατφόρμας του zoom.
 • Ù Τα μαθήματα είναι αυτόνομα και μπορείτε να παρακολουθήσετε όσα σας ενδιαφέρουν.
 • Ù Παρέχεται Πιστοποιητικό Παρακολούθησης για την παρακολούθηση 3 μηνών και πάνω.
 • Ù Στο τέλος της χρονιάς και ανάλογα με το περιεχόμενο του κάθε εργαστηρίου θα γίνουν online παρουσιάσεις με δείγμα δουλειάς των συμμετεχόντων (όσων επιθυμούν).
  ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ Τα παιδιά απελευθερώνουν τη φαντασία τους, καλλιεργούν τις γνώσεις τους, γνωρίζουν τον εαυτό τους, αποκτούν αυτοπεποίθηση και δυναμώνουν, με όποιο μάθημα κι αν επιλέξουν:
 1. Θεατρικό Παιχνίδι Αυτοσχεδιασμός και Θεατρική Παράσταση: Με γνώμονα πάντα το παιχνίδι, μαθαίνουμε τεχνικές του θεάτρου και του δράματος, όπως τον αυτοσχεδιασμό, την αναπαράσταση, τη δράση, την αφήγηση, την επεξεργασία κειμένου, τους διάλογους κ.ά.  
 2. ΚουκλοθέατροΚατασκευή και Εμψύχωση Κούκλας: Αναδημιουργούμε γνωστές ιστορίες, ή επινοούμε ιστορίες από την φαντασία μας, ενώ φτιάχνουμε τις δικές μας μοναδικές κούκλες…
 3. Φτιάξτο μόνος σου: Εικαστικά – Κατασκευές: Μια βιωματική εμπειρία μάθησης γεμάτη χρώματα και υλικά προς εξερεύνηση!
 4. Θεατρική Γραφή: Πειραματιζόμαστε με τις δυνατότητες του διαλόγου και προσπαθούμε να φτιάξουμε αστείες, τρομακτικές ή σπαραξικάρδιες ιστορίες, ανάλογα με τη διάθεσή μας.
  Περισσότερες πληροφορίες για τις ηλικίες, τις ημέρες/ώρες/διάρκεια των Μαθημάτων, αλλά και τους Δασκάλους θα βρείτε εδώ.   ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΗΛΙΚΕΣ Τα εργαστήρια ενηλίκων θα κινηθούν μέσα στο πλαίσιο κάποιων ευρύτερων θεματικών κύκλων. Φέτος το κέντρο μας θα είναι τα ρίσκα που παίρνει κανείς και η σημασία τους στη συγκρότηση της εικόνας που έχουμε για τον εαυτό. Η συγκεκριμένη θεματική θα έχει προσανατολιστικό χαρακτήρα και θα λειτουργεί σαν πυξίδα στην ανάπτυξη του κάθε εργαστηρίου.
 1. Ρerformance: Θεωρία και Πράξη. Ένα εργαστηριακό μάθημα που συνδυάζει την ιστορία και θεωρία της τέχνης της performance με την καλλιτεχνική δημιουργία.
 2. Κίνηση: Πες μια Ιστορία με το Σώμα. Αναπνοές, Κίνηση, Μουσική, για να δώσουμε στο σώμα μας τον αέρα που χρειάζεται και τον χώρο να υπάρξει και να εκφραστεί;
 3. Βασικές Αρχές Κατασκευής και Εμψύχωσης Κούκλας και Αντικειμένου: εισαγωγή   στο θεατρικό κόσμο της κούκλας και του σύμπαντος που τη περιβάλλει.
 4. Θεατρική Γραφή: από τη Σκέψη στον Διάλογο.
 5. Δημιουργικές Αναγνώσεις Ποίησης: με αφετηρία τα ποιήματα που ο καθένας από μας αγαπάει, θα περιηγηθούμε σε εποχές, ρεύματα και ποιητικές γενιές φτάνοντας μέχρι την ποίηση που γράφεται σήμερα…
 6. Εκπαιδευτικό Δράμα: Θεωρία και Πρακτική – Στο μάθημα αυτό, θα δούμε τι είναι το Εφαρμοσμένο Θέατρο (Applied Theatre) και σε ποιες περιπτώσεις θα μπορούσε να μας φανεί χρήσιμο. Απευθύνεται ιδιαίτερα σε εκπαιδευτικούς και εμψυχωτές ομάδων, αλλά είναι ανοιχτό σε όλους. Είναι ιδιαίτερα συμμετοχικό και δεν προϋποθέτει καμία προηγούμενη καλλιτεχνική ή εκπαιδευτική εμπειρία.
Περισσότερες πληροφορίες για τις ηλικίες, τις ημέρες/ώρες/διάρκεια των Μαθημάτων, αλλά και τους Δασκάλους θα βρείτε εδώ.   Χρήσιμες Πληροφορίες Έναρξη Μαθημάτων: Τη δεύτερη εβδομάδα κάθε μήνα Διάρκεια διαδικτυακής Συνάντησης: 60΄ με 90΄(εξαρτάται το Μάθημα) Πληροφορίες – Εγγραφές: e-mail: info@hippotheatreschool.com Τηλ.: 2313095148 & 6986513929 || website: www.hippotheatreschool.com || facebook: @hippotheatreschool Ειδικές τιμές για Δεκέμβριο και Ιανουάριο: 40€ (ενήλικες), 30€ (για ανέργους και φοιτητές] και 30€ (παιδιά). Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται το ΦΠΑ. Προβλέπονται ειδικά πακέτα τιμών.   ** για κάθε λεπτομέρεια ή διευκρίνιση που τυχόν χρειαστείτε, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με την κυρία Ζούμπα Γεωργία στο 6976 408 158 ή zoubitsageorgia@hotmail.com   ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ HIPPO Η ομάδα HIPPO ιδρύθηκε το 2009 και αποτελείται από τους Αλέξανδρο Ράπτη και Φώτη Δούσο. Δραστηριοποιείται στο χώρο του ενήλικου, του παιδικού θεάτρου και του Εκπαιδευτικού Δράματος και χαρακτηρίζεται από μια “avant-garde” αισθητική που συνομιλεί με τις σύγχρονες καλλιτεχνικές αναζητήσεις. Αριθμεί πολλές παραστάσεις για παιδιά στο ενεργητικό της που πρωτοανέβηκαν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λονδίνο, ποικίλα θεατροπαιδαγωγικά εργαστήρια για παιδιά και νέους, αλλά και παραστάσεις για ενήλικες που πραγματοποιήθηκαν σε Ελλάδα και Η.Π.Α. Η ομάδα έχει παρουσιάσει δουλειές της σε Ελλάδα και εξωτερικό, σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, σε θεατρικούς χώρους, σε φεστιβάλ και σε Πανεπιστήμια: Ελλάδα, Κύπρος, Ευρώπη (Αγγλία, Ουαλία, Γερμανία, Λουξεμβούργο, Ελβετία, Βέλγιο), Η.Π.Α. (από τη Νέα Υόρκη μέχρι και το Λος Άντζελες), Καναδάς (Τορόντο, Μοντρεάλ), Αυστραλία (Μελβούρνη, Σύδνεϋ, Καμπέρα). Επίτευγμα της ομάδας θεωρείται η παρουσίαση της παράστασης Νιάρα στο Πανεπιστήμιο του YALE, ενώπιον φοιτητών του τμήματος νεοελληνικής γλώσσας και η διεξαγωγή εργαστηρίου υποκριτικής με αφορμή το προσωπικο στυλ της ομάδας (kinemo) σε επαγγελματίες ηθοποιούς στο Thespo19, διεθνές φεστιβάλ νεανικού θεάτρου στην Βομβάη της Ινδίας. Το Νοέμβρη του 2018 κυκλοφόρησε το βιβλίο της ομάδας με τίτλο kinemo από τις εκδόσεις Αγγελάκη που συνοψίζει την θεωρητική προσέγγιση της ομάδας στο σωματικό θέατρο.  

Παράταση και 3η τροποποίηση της δράσης « Ενίσχυση Μικρών και πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την Covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου»

Previous article

Μεγάλος αριθμός κρουσμάτων και σήμερα – Πάμε για παράταση του Lockdown

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.