1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Για ολικό lockdown σε όλη τη χώρα αποφασίζει ο Μητσοτάκης, αύριο οι ανακοινώσεις

0

Γενικό Lockdown σε όλη τη χώρα φαίνεται πως έχει αποφασίσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Μάλιστα φαίνεται πως θα το ανακοινώσει αύριο στην συνέντευξη Τύπου μαζί με τον Σωτήρη Τσιόδρα. Η μεγάλη αύξηση κρουσμάτων και στην Αττική φαίνεται πως λειτούργησε αποφασιστικά για την επιβολη ολικού lockdown στη χώρα

Τα καταστήματα λιανικής σε όλη τη χώρα κλείνουν όπως και τον Μάρτιο και η χώρα μπαίνει σε καραντίνα. Σε αντίθεση με εστίαση – καταστήματα λιανικής, μόνο τα δημοτικά θα είναι ανοιχτά. Κλειστά γυμνάσια και λύκεια ενώ και πάλι για όλη την χώρα θα έχουμε αποστολή SMS στο 13033 για έξοδο από το σπίτι.

Τα μέτρα θα είναι οριζόντια και σκληρά καθώς η κατάσταση φαίνεται πως δεν ελέγχεται πλέον ενώ το ΕΣΥ δέχεται μεγάλη πίεση. Ολικό Lockdown στη χώρα λοιπόν από το πρωί του Σαββάτου στις 6 π.μ. ενώ θα έχει διάρκεια για 15 ή 30 μέρες.

Σήμερα λοιμωξιολόγοι εισηγήθησαν ξανά στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης στο Μαξίμου, γενικό lockdown σε όλη τη χώρα.

Πρόκειται για ολική επαναφορά της Ελλάδας στο καθεστώς του Μαρτίου – Απριλίου, με κλείσιμο όλων των καταστημάτων, και του λιανεμπορίου, παντού, απαγόρευση κυκλοφορίας και επαναφορά των SMS για τις μετακινήσεις στο 13033.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν: «Τις τελευταίες μέρες παρά τα μέτρα παρατηρείται εκθετική αύξηση κρουσμάτων σε ολόκληρη τη χώρα. Αυτό είναι ένα σήμα συναγερμού γιατί θα ασκηθεί μεγαλύτερη πίεση στο σύστημα υγείας. Γι’ αυτό όπως και στην προηγούμενη φάση πρέπει να ληφθούν όποια μέτρα χρειάζονται για να ανακοπεί η πανδημία. Δεν μπορούμε να περιμένουμε όταν βλέπουμε το πρόβλημα να έρχεται. Η κατάσταση εκτιμάται καθημερινά. Τα μέτρα μελετώνται και θα ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό ύστερα από τις εισηγήσεις των ειδικών».

dikaiologitika.gr

Κρούσματα σε σχολεία της Κορινθίας: Αυξάνεται ο αριθμός των τμημάτων σε αναστολή

Previous article

Άνοδος κρουσμάτων στην Κορινθία – Σήμερα μόνο δηλώθηκαν 34 κρούσματα

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.