5_ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι Αθηναίοι πλημμύρισαν Κορινθία και Πελοπόννησο το Σαββατοκύριακο

0

Εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων στη διασκέδαση που τίθεται σε ισχύ από αύριο οι Αθηναίοι φαίνεται πώς σκέφτονται να εγκαταλείπουν πού και πού την πρωτεύουσα με προορισμό τη Χαλκίδα, το Λουτράκι, ή την Κόρινθο.

Και αυτό διότι η κατάσταση εκεί είναι σε επίπεδο «κίτρινο», με ανοιχτή εστίαση και καφέ, ενώ διευκολύνονται λόγω της άμεσης και άνετης πρόσβασης σε αυτές περιοχές.

Να θυμίσουμε ότι αντίστοιχη «κίνηση» από πλευράς νεολαίας, κυρίως, είχε γίνει και πριν λίγους μήνες. Ειδικότερα, στη Χαλκίδα, είχε παρατηρηθεί εύρος μετακινήσεων αλλά και συγχρωτισμός στα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης.

Εστίαση: … η νύκτα η τελευταία

Αυξημένη ήταν η κίνηση σε ταβέρνες, καφές και εστιατόρια σε όλη την Αττική αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας το Σαββατοκύριακο ενώ σημαντικός ήταν και ο αριθμός των Αθηναίων που επέλεξαν να κάνουν μια μικρή απόδραση, όπως φάνηκε από το βραδυβό μποτιλιάρισμα στις εισόδους της πόλης και ειδικά στην λεωφόρο Κηφισού.

Οι πολίτες με αυτόν  τον τρόπο εκμεταλλεύτηκαν την καλοκαιρία αλλά και το ότι είναι το τελευταίο Σαββατοκύριακο με ανοιχτή την εστίαση σε 27 περιοχές της χώρας και έσπευσαν να το ρίξουν έξω λίγο πριν κλειστούν και πάλι μέσα, άγνωστο δε για πόσο. Άλλωστε πολλοί είναι εκείνοι που είτε λήξει το λουκέτο στην εστίαση είτε όχι θεωρούν δύσκολο εν μέσω χειμώνα να έχουν την ευκαιρία και πάλι για μια έξοδο σε ταβερνάκι. Έτσι στηρίζοντας τους επαγγελματίες του κλάδου θέλησαν να δώσουν μια ψήφο εμπιστοσύνης σε επαγγελματίες και εργαζόμενους που αναμένεται να περάσουν δύσκολα.

Το φαινόμενο «Σερρών»

Για μέτρα που προξενούν, αδιέξοδο, σύγχυση και οδηγούν σε απόγνωση χιλιάδες εργαζόμενους στην εστίαση έκανε λόγο ο κ. Γιώργος Χότζογλου, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ) μιλώντας στο Real fm το πρωί της Δευτέρας.

Όπως τόνισε το φαινόμενο του Σαββατοκύριακου με χιλιάδες επισκέπτες σε όμορους νομούς της Αττικής αναμένεται να ενταθεί το επόμενο διάστημα μεταφέροντας φορτίο και κίνδυνο σε περιοχές με χαμηλότερο επιδημιολογικό φορτίο. «Δείτε τι έγινε το διήμερο στους δρόμους με την έξοδο. Λόγω του lockdown θα πηγαίνουν όλοι σε γειτονικούς νομούς και θα έχουμε φαινόμενα όπως των Σερρών» είπε και προσέθεσε ότι η κυβέρνηση φέρνει τη απόλυτη ευθύνη για την επέκταση της πανδημίας.

«Θεωρώ 100% την κυβέρνηση υπεύθυνη για την αναζωπύρωση της πανδημίας με ό,τι έκανε ή δεν έκανε με τους Σέρβους τουρίστες το καλοκαίρι, με τη Θεσσαλονίκη κτλ.».

Παράλληλα σημείωσε ότι τα μέτρα φέρνουν στα όρια ανέχειας τους εργαζόμενους στον επισιτισμό και τα ξενοδοχεία. «Έχουμε να πάρουμε μια κανονική αμοιβή από πέρυσι τον Οκτώβριο όταν τέλειωσε η τουριστική σεζόν» σημείωσε ένα έκανε λόγο για αμοιβή περίπου 8 ευρώ την ημέρα που δίνεται με το επίδομα των 534 ευρώ της αναστολής. Παράλληλα υπογράμμισε και κάτι που επισημαίνουν πολλοί του κλάδου μιλώντας και στο Reporter.gr. Οι καταβολές των αναστολών γίνονται με δυο μήνες καθυστέρησης. Αντί να προκαταβάλλονται στο τέλος του μήνα, δηλαδή του Σεπτεμβρίου στο τέλος του μήνα Σεπτεμβρίου μπαίνουν στους λογαριασμούς στο τέλος Οκτωβρίου. Δεν είναι, δε, λίγες οι αναφορές επιχειρηματιών του κλάδου που τονίζουν ότι με τις δηλώσεις αναστολών που γίνονται στο τέλος κάθε μήνα κι όχι στην αρχή, δημιουργείται πρόβλημα στον προγραμματισμό των επιχειρήσεων.

Επίσης ο κ. ο κ. Γιώργος Χότζογλου, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ)  σε σχέση με τις θέσεις που θα «διασωθούν» λόγω του  delivery – take away είπε ότι δε θα επηρεάσουν θετικά το ισοζύγιο. «Εάν ακολουθούσαμε όσα έπρεπε θα είχαμε έκρηξη προλήψεων. Δυστυχώς αντί για αύξηση είχαμε μείωση γιατί δεν εφαρμόστηκαν τα μέτρα αλλά και γιατί δεν άνοιξαν πολλές επιχειρήσεις. Αντί για τρεις έως 5 σερβιτόρους είχαμε 1» είπε ενώ τόνισε ότι το ότι παραμένουν τα ξενοδοχεία ανοικτά χωρίς εστιατόρια δημιουργεί σύγχυση.

aftodioikisi.gr

Δωρεάν Μαστογραφία και Τεστ Παπανικολάου στον γυναικείο πληθυσμό του Δήμου Σικυωνίων

Previous article

Η θέση του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Κορινθίας για την τοποθέτηση μνημείου στην πλατεία “Περιβολάκια” στην Κόρινθο

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.