ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Διαδικτυακό συνέδριο για τον Κορινθιακό Κολπό

0
Η ΟΖΟΝ σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης του Κορινθιακού Κόλπου (Σ.Π.Ο.Α.Κ) “Ο ΑΡΙΩΝ” ανακοινώνουν την ολοκλήρωση του έργου «Κορινθιακός – η δική μας θάλασσα».
Τα αποτελέσματα του έργου και οι προτάσεις που απορρέουν από αυτά θα παρουσιαστούν σε συνέδριο το οποίο θα μεταδοθεί ζωντανά στην σελίδα της ΟΖΟΝ στις 30 Οκτωβρίου 2020, ημέρα Παρασκευή και ώρα 17:15 έως 20:30.
Αντικείμενο του έργου είναι η καταγραφή, συλλογή και ανάλυση επιστημονικών δεδομένων για τη ρύπανση του Κορινθιακού Κόλπου από θαλάσσια απορρίμματα. Είναι η πρώτη φορά που μία μελέτη αντιμετωπίζει συστηματικά το πρόβλημα των θαλασσίων απορριμμάτων στο σύνολο του Κορινθιακού Κόλπου. Τα αποτελέσματα ρίχνουν φως στο προφίλ της ρύπανσης σε διαφορετικές περιοχές, αποκαλύπτουν με λεπτομέρεια τα αντικείμενα που ρυπαίνουν, μας οδηγούν σε συμπεράσματα για τις πηγές της ρύπανσης, τις οδούς μέσω των οποίων τα απορρίμματα καταλήγουν στη θάλασσα και τις ακτές και μας βοηθούν να σχεδιάσουμε δράσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Η ερευνητική μας δουλειά διήρκησε 18 μήνες. Συλλέχθηκαν από τις ακτές, καταγράφηκαν και ταξινομήθηκαν 53.000 αντικείμενα σε 24 συνολικά δράσεις καθαρισμού. Παράλληλα σαρώθηκαν 70 ναυτικά μίλια θαλασσίων ζωνών για τον έλεγχο των μικροπλαστικών που ρυπαίνουν τον Κορινθιακό.
Το έργο υλοποιείται με χρηματοδότηση του Πράσινου Ταμείου. Εκτός από την ΟΖΟΝ συμμετέχουν ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης του Κορινθιακού Κόλπου (Σ.Π.Ο.Α.Κ.) “Ο ΑΡΙΩΝ”, η Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση ΠΡΑΣΙΝΟ+ΜΠΛΕ, ο Σύλλογος Ελεύθερων και Αυτόνομων Δυτών Νομού Φωκίδος «Κρισσαίος» και ο Οικιστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Αλυκής Βοιωτίας «η Αργώ».

“Δέχθηκα ύβρεις και απειλές” – Η παραίτηση του Βαγγέλη Καρατζά απ΄το “ΦΑΣΜΑ”

Previous article

1η Ζωοφιλική Ημερίδα στην Κόρινθο – Μία ημέρα αφιερωμένη στους αδέσποτους συγκατοίκους μας

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.