1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ

90 πολίτες καταθέτουν αίτημα στο Δήμο Κορινθίων σχετικά με την πλατεία “Περιβολάκια”

0

Ομάδα ενενήντα (90) Κορινθίων πολιτών κατέθεσε στις 26/10 αίτημα προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας ζητώντας:
Αφενός ενημέρωση σχετικά με την τελική διαμόρφωση της πλατείας και αφετέρου επανεξέταση της τοποθέτησης μνημείου του Απ. Παύλου σε αυτήν. Οι πολίτες που υπογράφουμε διαπιστώνουμε ότι υπάρχει σοβαρό έλλειμμα κοινωνικής διαβούλευσης αλλά και επιστημονικού διαλόγου στη λήψη τέτοιων αποφάσεων καθοριστικών για την ποιότητα και ταυτότητα της πόλης μας, οδηγώντας την τοπική κοινωνία σε πόλωση.

ΑΙΤΗΣΗ
Δημοτών του Δήμου Κορινθίων
Δήμος Κορινθίων
Κόρινθος 26 Οκτωβρίου 2020

προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου δήμου Κορινθίων

ΚOINOΠΟΙΗΣΗ: δημοτικούς συμβούλους του Δήμου ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Με την παρούσα σας παρακαλούμε να ορίσετε στην προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κορινθίων προς συζήτηση το αίτημα που σας καταθέτουμε ως Δημότες και Πολίτες, με το οποίο ζητάμε από το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο να συζητηθεί εκ νέου το θέμα των έργων ανάπλασης στην κεντρική πλατεία της Κορίνθου Παναγή Τσαλδάρη (Περιβολάκια).

Τα έργα στην πλατεία έχουν αρχίσει εδώ και περίπου 2 χρόνια με αλλεπάλληλα προβλήματα, αναβολές, διακοπές, καθυστερήσεις, αποχώρηση του εργολάβου, χωρίς κανένας να γνωρίζει τι πρόκειται να συμβεί, χωρίς να έχει δοθεί κάποιο χρονοδιάγραμμα αποπεράτωσης των έργων. Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι η συνεχής όχληση στην καρδιά της Κορίνθου, η ταλαιπωρία των πεζών δημοτών, η αβεβαιότητα των ιδιοκτητών των επιχειρήσεων γύρω από την πλατεία που έχουν επενδύσει στο νέο έργο και ενδεχομένως στις εξαγγελίες για την λειτουργία openmall.

Εν μέσω αυτής της ενοχλητικής για τη ζωή της πόλης κατάστασης , προ μηνός. λάβατε κατά πλειοψηφία απόφαση εγκατάστασης μνημείου του Αποστόλου Παύλου που θα φιλοτεχνηθεί από τον αγιογράφο κ. Τσοτσώνη. Αναρωτιόμαστε δε πως χωροθετείται ένα κύριο μνημείο στο κεντρικότερο σημείο της πόλης μας, αγνοώντας παντελώς διαδικασίες αρχιτεκτονικών διαγωνισμών ή έστω ιδεών. Επιπλέον για την υλοποίηση αυτής της εγκατάστασης, είναι φανερό πως θα χρειαστούν νέα έργα που προφανώς δεν προβλέπονται στην αρχική μελέτη και αναλογιζόμαστε αν νομιμοποιείστε να τα εκτελέσετε (χωροθέτηση του μνημείου, ενσωμάτωση του μνημείου στην πλατεία, τροποποιητική μελέτη, εγκρίσεις από τις αρμόδιες επιτροπές του δήμου).

Με την απόφαση αυτή δεν διαφαίνεται τι πρόκειται να γίνει συνολικά στην πλατεία και για το λόγο αυτό ζητούμε εκ νέου συζήτηση του θέματος.
Επιθυμητό και απαιτητό δε θα ήταν, οποιοδήποτε έργο, όπως αυτό του μνημείου του Αποστόλου Παύλου, να έχει τη σύμφωνη γνώμη- έγκριση του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής του δήμου.

Πιο συγκεκριμένα:
Α)Ζητάμε από το Δημοτικό Συμβούλιο να ληφθεί απόφαση ώστε να δοθεί στη δημοσιότητα η αλληλογραφία των αρμοδίων υπηρεσιών δήμου με τον εργολάβο και να δοθούν διευκρινίσεις για τις καθυστερήσεις του έργου.

Β)Ζητούμε από το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο να διευκρινιστεί:
-Τι ακριβώς υλοποιείται στην πλατεία Π. Τσαλδάρη σε σχέση με την αρχική μελέτη; Πώς -νομιμοποιούνται οι αλλαγές που έχουν γίνει ως προς την αρχική μελέτη;
-Πότε θα παραδοθεί ολοκληρωμένο το έργο της πλατείας Π. Τσαλδάρη και πότε θα ενημερωθούν οι πολίτες και οι επιχειρηματίες που επένδυσαν σε αυτήν;
-Τι σχεδιάζεται για την ενοποίηση της πλατείας Π. Τσαλδάρη με το δικαστικό μέγαρο και ενδεχόμενες κυκλοφοριακές βελτιώσεις στις παρακείμενες οδούς;
-Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα της κατασκευής και αποπεράτωσης για τις πέργκολες και το δημοτικό αναψυκτήριο;
-Τι έχει προβλεφθεί και με ποιες διαδικασίες σχετικά με την κατασκευή και τοποθέτηση του «μνημείου» του Απ. Παύλου.

Συνεπώς, σας καλούμε να εντάξετε την παραπάνω συζήτηση του θέματος στη επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Ας εκπαιδευτούμε όλοι στο προλαμβάνειν!

Previous article

Δήμος Σικυωνίων: Δόθηκαν και φέτος οι υποτροφίες Μαυρούλια

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.