1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Διάγγελμα Μητσοτάκη το απόγευμα για τον κορωνοϊο

0

Σε ένα ακόμη διάγγελμα για την πανδημία του κορονοϊού θα προχωρήσει ο πρωθυπουργός σήμερα το απόγευμα στις 19:00. 

Όπως σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης στον διάλογο που είχε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα απευθυνθεί στην κοινωνία προκειμένου να εξηγήσει τη διαμορφωθείσα κατάσταση καθώς και τις περαιτέρω παρεμβάσεις που πρέπει να ληφθούν και θα έχουν ως στόχο τον περιορισμό του ιού στην κοινότητα.

Σε λίγη ώρα από τώρα ο πρωθυπουργός θα έχει τηλεδιάσκεψη με τους 13 Περιφερειάρχες της χώρας καθώς συνολικά 43 από τις 74 περιφερειακές ενότητες μετρούν θετικά κρούσματα της πανδημίας ενώ Κοζάνη και Καστοριά βρίσκονται στο ανώτατο επίπεδο του υγειονομικού χάρτη και σε τοπικό Lockdown.

Τι έπεται

Όπως μετέδιδε και νωρίτερα το Capital.gr παρά το γεγονός ότι οι παρεμβάσεις, όπως αυτές αναλύονται στα τέσσερα επίπεδα του Χάρτη Υγειονομικής Προστασίας είναι σε μεγάλο βαθμό “κλειδωμένα”, η αλματώδης άνοδος των κρουσμάτων ανοίγει την…πόρτα στην υιοθέτηση πρόσθετων απαγορεύσεων.

Ειδικότερα:

– Ένα από τα μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι της συζήτησης, η υλοποίηση του οποίου μπορεί να αποφασιστεί ακόμα και σήμερα, είναι η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τη μία τα ξημερώματα μέχρι τις πέντε το πρωί. Το μέτρο, εφόσον “κλειδώσει”, θα ενεργοποιηθεί για τα επίπεδα τρία και τέσσερα του Χάρτη Υγειονομικής Προστασίας. Για τις περιοχές, δηλαδή, που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο κίνδυνο. ενδεχομένως για τα επίπεδα 3 και 4, που είναι και αυτά με τον πιο αυξημένο κίνδυνο.

– Το δεύτερο μέτρο που φαίνεται ότι συζητείται στο εσωτερικό της κυβέρνησης είναι η καθολική και υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς χώρους. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους εργασίας και όπου παρατηρείται συγχρωτισμός, αν και σε πολλές περιπτώσεις το μέτρο δεν εφαρμόζεται, με πολίτες να αγνοούν τις συστάσεις των λοιμωξιολόγων. Η υποχρεωτικότητα του μέτρου παντού αναμένεται ότι θα καταστήσει το μήνυμα προς την κοινότητα ενιαίο, θέτοντας εκτός πλαισίου κάθε διαφορετική ή κατά το δοκούν ερμηνεία.

“Τα επόμενα εικοσιτετράωρα είναι ιδιαίτερα κρίσιμα ώστε να βάλουμε φρένο στην έξαρση του ιού. Ας είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί”, σημείωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Η Καστοριά, την ίδια στιγμή, γίνεται η δεύτερη περιφερειακή ενότητα της χώρας, που περνά στο τελευταίο επίπεδο. Αυτό του αυξημένου κινδύνου, το οποίο…παραπέμπει σε τοπικό lockdown, με παρεμβάσεις, όπως η αναστολή λειτουργίας καταστημάτων (πλην εκείνων για τα τρόφιμα) η αναστολή λειτουργίας της εστίασης και η υποχρεωτική μάσκα σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους. Στο τρίτο επίπεδο του επιδημιολογικού κινδύνου περνούν η Θεσσαλονίκη, οι Σέρρες, η Λάρισα και η Βοιωτία. Τα Ιωάννινα παραμένουν στο επίπεδο “τρία”, χωρίς να αποκλείεται, ωστόσο, η επιβολή lockdown το Σάββατο. Ημέρα κατά την οποία θα επαναξιολογηθούν οι δείκτες επικινδυνότητας.

“Το αθάνατο κρασί του ’21: Ταξιδεύουμε στα χρόνια της Επανάστασης” -Βιωματικές δράσεις από το Μουσείο Λινός

Previous article

Προσλήψεις 32 ατόμων στο δήμο Κορινθίων

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.