1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ5_ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Συνάντηση του Σωματείου Φάσμα με τον βουλευτή Κορινθίας Γιώργο Ψυχογιό

0
Την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020 συναντήθηκε αντιπροσωπεία του Σωματείου Φάσμα με τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ του νομού Κορινθίας Γιώργο Ψυχογιό. Το σωματείο εκπροσώπησε ο πρόεδρος Βαγγέλης Καρατζάς, ο αντιπρόεδρος  Δημήτρης Κανέλλος και η γενική γραμματέας  Τάνια Καράλη.

Η συνάντηση αυτή έγινε στο πλαίσιο του κύκλου συναντήσεων που πραγματοποιεί το Σωματείο με πολιτικούς φορείς για τα τρέχοντα θέματα, τόσο στο νομό όσο και πανελλήνια, που αφορούν τον αυτισμό και την αναπηρία.

Ο κος Ψυχογιός ενημερώθηκε για το κτιριακό θέμα του Ειδικού Δημοτικού σχολείου και ειδικού νηπιαγωγείου στην Κόρινθο και του κατατέθηκε η πρόταση του Σωματείου για το πώς μπορεί να επιλυθεί το συγκεκριμένο θέμα και να εξυπηρετηθούν τουλάχιστον τέσσερις σχολικές μονάδες. Για το ίδιο ζήτημα ενημερώθηκε πρόσφατα και η υπουργός παιδείας στην επίσκεψή της στο ειδικό σχολείο. Όσον αφορά το ειδικό νηπιαγωγείο Κορίνθου επισημάνθηκαν οι χρόνιες ελλείψεις σε προσωπικό, χώρο και εξοπλισμό.

Η συζήτηση στράφηκε σε γενικότερα θέματα όπως η ένταξη του αυτισμού και άλλων νοητικών αναπηριών στο νέο θεσμό του προσωπικού βοηθού, η συμπερίληψη του αυτισμού στις ευεργετικές διατάξεις για την είσοδο χωρίς εξετάσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ατόμων με αναπηρία σε ποσοστό 5% επί των εισαχθέντων και βέβαια το θέμα του COVID 19 Sσε σχέση με τα άτομα με νοητικές αναπηρίες.

Επίσης συζητήθηκε το φλέγον πρόβλημα της αποζημίωσης τον φυσικοθεραπειων Ειδικής αγωγής από τον ΕΟΠΥΥ που αφορά παιδιά με αναπηρία σε όλη τη χώρα.

Στο τέλος της συνάντησης ο κος Καρατζάς δήλωσε:

“Με τον κύριο Ψυχογιό υπάρχει μία διαρκής επικοινωνία για τα θέματα του αυτισμού και της αναπηρίας καθώς είναι πάγια πρακτική μας, να ενημερώνουμε τους βουλευτές του νομού μας για τα αιτήματα, τα προβλήματα και τις προτάσεις μας”.

Δήμος Σικυωνίων: Δωρεάν υπηρεσίες Ψυχολόγου και Κοινωνικού Λειτουργού για όλους τους δημότες

Previous article

Πληρωμή ΓΕΜΗ μέχρι 30/10/2020 αλλιώς πάει στην Εφορία

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.