1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Παν. Σπύρου: Το θέμα του μνημείου Απ. Παύλου να ξανατεθεί στο Δ.Σ.

0

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Παναγιώτης Σπύρου με δήλωσή του ανακαλεί την θετική ψήφο του για την τοποθέτηση μνημείου του Απ. Παύλου στην πλατεία “Περιβολάκια” και ζητάει να επανέρθει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για τους λόγους που αναφέρονται παρακάτω:

Σε μια δύσκολη συνεδρίαση του ΔΣ με πολύ ‘’καυτά θέματα’’, όπως η κατασκευή του κτηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας μπήκε ως θέμα και η κατασκευή και τοποθέτηση μνημείου του Αποστόλου Παύλου. Χωρίς εισήγηση, χωρίς επαρκή ενημέρωση, ήταν μια κακή απόφαση στην οποία δυστυχώς συμμετείχα κι εγώ με τη θετική μου ψήφο.

Ήταν μια βιαστική και ατυχής επιλογή μου,την οποία πήρα παρασυρόμενος και από την ομοφωνία του σώματος (πλην βεβαίως της κας Τζέκου). Διαφωνώ με την τοποθέτηση αυτού του μνημείου γιατί όχι μόνο δεν εκφράζει την αισθητική μου, αλλά γιατί η πίστη είναι εσωτερικό ζήτημα και θεωρώ ότι πρέπει να εκφράζεται με σεμνότητα και σεβασμό και όχι με αγάλματα(ψηφιδωτές εικόνες) σε πλατείες και κοινόχρηστους χώρους. Τα θρησκευτικά μνημεία έχουν θέση στο φυσικό τους χώρο που είναι η Εκκλησία. Εκεί μπορείτε κε Δήμαρχε να το τοποθετήσετε εφόσον εμμένετε στην απόφαση σας.

Η απόφαση σας κε Δήμαρχε διχάζει την κοινωνία και δεν την ενώνει όπως δηλώνετε.Δεν το αντιλαμβάνεστε; Το παράδοξο είναι ότι τέθηκε ξαφνικά προς συζήτηση στο Δ.Σ. το θέμα του μνημείου, αντί του θέματος της ολοκλήρωσης και παράδοσης της πλατείας στους Δημότες.

Το είπα και στο Δημοτικό Συμβούλιο κε Δήμαρχε,η πλατεία μας έχει ελάχιστα δένδρα και μια υποτυπώδη παιδική χαρά. Δε θα ήταν άραγε πολύ ομορφότερη αν είχαν μεταφυτευθεί οι υπεραιωνόβιες ελιές από τον ιδιόκτητο χώρο του Δήμου μας στο Περιγιάλι, που κόπηκαν για καυσόξυλα;

Δε θα έπρεπε επίσης να είχε κατασκευασθεί μια μεγάλη παιδική χαρά, που θα ανταποκρινόταν στο αίτημα των δημοτών της πόλης μας;

Γνωρίζω ότι κ ο κ.Πνευματικός και ο κ.Κορδώσης έχουν εκφράσει επισήμως την αντίθεση τους, συνεπώς η απόφαση δεν είναι ομόφωνη κ.Νανόπουλε και το θέμα πρέπει να ξανατεθεί στο Δ.Σ.

 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΠΗΤΕΡ) ΣΠΥΡΟΥ

ΚΙΝΗΣΗ ΕΜΠΡΟΣ

Χρίστος Δήμας : «Έφτασε η στιγμή του ElevateGreece.»

Previous article

Πότε αλλάζει η ώρα

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.