ΥΓΕΙΑ

Κορινθία: Δωρεάν προληπτικός έλεγχος κατά του καρκίνου σε όλες τις γυναίκες

0

Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής , ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης κ. Βλάσιος Τσιώτος και ο Ιατρός κ. Άγγελος Χρονάς Μέλος του Ιδρύματος Ογκολογίας και Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Υγείας, σε συνεργασία, θέτουν σε ισχύ την ειδική και πλήρως εξοπλισμένη αυτοκίνητη μονάδα του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας.

O προληπτικός έλεγχος είναι η καλύτερη θεραπεία
κατά του καρκίνου.
Η πρόληψη σώζει ζωές

Πληρώντας όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις υγιεινής και ασφάλειας του ΕΟΔΥ – ύστερα από τη διακοπή της δράσης του προληπτικού ελέγχου τον Μάρτιο 2020 λόγω κορωναίου – η μονάδα ξεκίνησε ήδη τη λειτουργεία του προγράμματος από την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020, στο Ξυλόκαστρο στην πλατεία Αγίου Βλασίου.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας και ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης έχοντας επιδείξει υψηλή κοινωνική ευαισθησία και με την πεποίθηση πως η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη, συνεχίζουν το Πρόγραμμα  που υλοποιεί το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας «Η Ελλάδα κατά του Καρκίνου». Όλες οι γυναίκες του Δήμου Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης, εξετάζονται ΔΩΡΕΑΝ από κλιμάκιο των Ιατρών της κινητής μονάδας με Τεστ Παπανικολάου και Ψηφιακή Μαστογραφία.

Όλες οι γυναίκες άνω τον 25 ετών μπορούν να εξεταστούν χωρίς κανένα κοινωνικό κριτήριο.

Το πρόγραμμα δράσης θα υλοποιηθεί και στους έξι Δήμους του Νομού Κορινθίας, εξυπηρετώντας ημερησίως 25 με 30 γυναίκες και για διάστημα τουλάχιστον 60 ημερών, σύμφωνα με τις πληθυσμιακές ανάγκες του εκάστοτε Δήμου.

 

Πρωτοβουλία για τη δημιουργία Θεατρικής Ομάδας Εκπαιδευτικών Κορινθίας

Previous article

“Οι Ναζί στη Φυλακή” το μήνυμα που φθάνει από κάθε γωνιά – Η συγκέντρωση στην Κόρινθο

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.

More in ΥΓΕΙΑ