ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Δήμος Ξυλοκάστρου: Φύτεψαν 75 Δέντρα αφιερωμένα στην Επέτειο των 75 χρόνων του ΟΗΕ

0

Μετά την έκκληση του Γ.Γ. του ΟΗΕ προς τις κυβερνήσεις και τους απλούς ανθρώπους του πλανήτη να αυξήσουν την «φιλοδοξία» τους για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής με συγκεκριμένες δράσεις, ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης συμμετείχε στην πρωτοβουλία “75 δέντρα” (75 UN – 75 trees UNAI SDG 7).

 Κυριακή 27/9 αποστολή δεντροφύτευσης στο χωριό Ζεμενό με επικεφαλής τον δήμαρχο Ξυλοκάστρου Βλάση Τσιώτο

Η Πρωτοβουλία απευθύνεται σε κυβερνήσεις, σε Περιφέρειες, Δημοτικές αρχές και κάθε είδους νομικές οντότητες, που εντάσσονται στην κατηγορία των μη κυβερνητικών οργανώσεων (Non-state and sub-national actors –NSA) και προτείνει την ανάληψη μίας ελάχιστης δράσης που αντιστοιχεί στη φύτευση και στη συντήρηση 75 δένδρων αφιερωμένων στην 75η επέτειο του ΟΗΕ, και στις προσπάθειες για ενίσχυση της βιοποικιλότητας του πλανήτη.

12 χώρες στον κόσμο, 28 δήμοι στην Ελλάδα συμμετέχουν σε αυτή την περιβαλλοντική δράση

Ο UNAI Hub SDG7 προτείνει, όπου υπάρχει δυνατότητα, ο αριθμός των δένδρων να αυξηθεί σε πολλαπλάσια του 75 (750, 7500, κ.λπ.) και προσκαλεί όσους ανταποκριθούν στην Πρωτοβουλία, να εγγραφούν στη “UNAI SDG7 – Community” με σκοπό την καταγραφή του αριθμού των δένδρων, που θα φυτευθούν, την συγκρότηση μίας Διεθνούς Συνεργατικής Πρωτοβουλίας (International Cooperative Initiative – ICI) και την ανταλλαγή προτάσεων διεύρυνσης των δράσεων τους.

Ανεπαρκή τα μέτρα της κυβέρνησης για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες – Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζεται η Ο.Ε.ΕΣ.Π.

Previous article

Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς η 29η Σεπτεμβρίου κάθε έτους

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.