1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Τα καυτά ερωτήματα του Δημάρχου Νεμέας για τα προγράμματα Leader της ΑΝΒΟΠΕ προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

0

Προβληματισμό και ερωτηματικά γεννά η διαχείριση των προγραμμάτων LEADER της ΑΝΒΟΠΕ στους επενδυτές της Βόρειας Πελοποννήσου όπως μεταφέρει με επιστολή του ο δήμαρχος Νεμέας Κώστας Φρούσιος στον Υπουργό Μάκη Βορίδη.

“Κε Υπουργέ, οφείλω να σας ενημερώσω πως ανάστατοι οι επενδυτές της Β. Πελοποννήσου παρακολουθούν το πρόγραμμα Leader της  ΑΝΒΟΠΕ  που έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο.  Από 83 επενδυτικά σχέδια που υποβλήθηκαν, εγκρίθηκαν προσωρινά μόνο 12 και εκκρεμούν 45 ενστάσεις”, αναφέρει ο κος Φρούσιος.

Να επισημάνουμε πως ειδικά στο  Δήμο Νεμέας από 20 αξιόλογες προτάσεις, που υποβλήθηκαν, από σοβαρούς υφισταμένους και νέους επιχειρηματίες , εγκρίθηκαν μόνο 3 και οι υπόλοιποι απορρίφτηκαν για λόγους <<που δεν έχουν διευκρινιστεί>>. Πολλοί από τους απορριφθέντες μιλούν πλέον περιφρονητικά για το πρόγραμμα, ενώ κάποιοι δεν μπήκαν  καν στη διαδικασία ενστάσεων και γενικά κλονίστηκε η εμπιστοσύνη τους στην ΑΝΒΟΠΕ  και στις εποπτεύουσες υπηρεσίες.

Ο δήμαρχος Νεμέας διερωτάται “τι κρύβεται πίσω από όλα αυτά”, τη στιγμή μάλιστα που το πανελλαδικό ποσοστό των θετικών αξιολογημένων έργων  ξεπερνά το 65% ενώ  στην ΑΝΒΟΠΕ  βρίσκεται κάτω του 15% .

Ειδικά στην Περιοχή της Νεμέας χάνονται επενδύσεις ύψους περίπου 8.000.000Ε και μάλιστα η συμμετοχή των ενδιαφερομένων στο διαγωνισμό του Leader , που έχει καθυστερήσει αδικαιολόγητα , τους στερεί τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς άλλων προγραμμάτων.

Ο κος Φρούσιος ζητά απ΄τον Υπουργό κο Βορίδη να επιληφθεί του θέματος προσωπικά προκειμένου  να επιτύχει τους αναπτυξιακούς στόχους η χώρα μέσω των αναπτυξιακών προγραμμάτων.

 

Πρόγραμμα ΟΑΕΔ εκατό χιλιάδων (100.000) επιδοτούμενων νέων θέσεων εργασίας

Previous article

Ανεπαρκή τα μέτρα της κυβέρνησης για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες – Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζεται η Ο.Ε.ΕΣ.Π.

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.