1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Η Υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως επισκέφθηκε σχολεία στην Κόρινθο

0

Αιφνιδίασε μαθητές και εκπαιδευτικούς η Υπουργούς Παιδείας, με την σημερινή πρωινή της επίσκεψή στο 1ο Γενικό Λύκειο και στο Ειδικό Σχολείο Κορίνθου.

Την κα Κεραμέως υποδέχθηκαν στην Κόρινθο η βουλευτής Κορινθίας Μαριλένα Σούκουλη, ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος, ο αντιδήμαρχος Παιδείας Βαγγέλης Παπαϊωάννου, o Περιφερειακός Δ/ντης Εκπαίδευσης και οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας.

“Είμαι εδώ σήμερα για να εκφράσω την αμέριστη συμπαράσταση της κυβέρνησης σε αυτό το δύσκολο έργο που εκτελείται όλοι σας”, επισήμανε η κα Κεραμέως

Κατά την επίσκεψή της στα δύο σχολεία της Κορίνθου η Υπουργός συνομίλησε με μαθητές και μαθήτριες εστιάζοντας κυρίως στην τήρηση των κανόνων υγιεινής κατά του κορονοϊού όπως τη χρήση μάσκας. Στη συνέχεια ενημερώθηκε απ΄τους εκπαιδευτικούς για θέματα και προβλήματα της σχολικής καθημερινότητας.

Η κα Κεραμέως παρέλαβε υπόμνημα απ΄τον δήμαρχο Κορινθίων με θέματα που άπτονται της αρμοδιότητας του Υπουργείου. Ένα απ΄αυτά είναι το πρόβλημα στέγασης των Νηπιαγωγείων στο δήμο όπου τα περισσότερα στεγάζονται σήμερα σε μισθωμένους ακατάλληλους χώρους. Ο κος Νανόπουλος αναφέρθηκε επίσης και στο σχέδιο της δημοτικής αρχής για δημιουργία πανεπιστημιακού campus στο πρώην στρατόπεδο Κορίνθου ζητώντας απ΄την Υπουργό να ενισχύσει τα τμήματα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου που λειτουργούν στην Κόρινθο.

Το μείζον θέμα αυτή την περίοδο, όπως ανέφερε και ο αντιδήμαρχος Παιδείας, είναι η καθαριότητα στα σχολεία. “Χρειαζόμαστε περισσότερες σχολικές καθαρίστριες και θέλουμε να εισακουστεί στο Υπουργείο αυτό το αίτημα μας”, τόνισε ο Βαγγέλης Παπαϊωάννου προσθέτοντας πως η παλαιότητα των σχολικών κτιρίων δημιουργεί επιπλέον σοβαρά προβλήματα.

“Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς βρήκε επαρκώς στελεχωμένα τα σχολεία της Κορινθίας παρά τις αντίξοες συνθήκες που βιώνουμε” είπε η βουλευτής κα Μαριλένα Σούκουλη και ευχαρίστησε την Υπουργό για την αγαστή συνεργασία που έχουν αναπτύξει μέχρι σήμερα.

25-27 Σεπτεμβρίου – Ευρωπαϊκές ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2020

Previous article

Απίστευτη η κατάσταση στις Υπηρεσίες των Γενικών Αρχείων του Κράτους

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.