1_ΚΟΡΙΝΘΙΑΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Κάτοικοι καταγγέλλουν εταιρείες για ρύπανση στο “Καλαμάκι”, Ισθμίων Κορινθίας

0

Ερώτηση προς τα αρμόδια Υπουργεία κατέθεσε ο πρόεδρος του κόμματος “ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ” Κυριάκος Βελόπουλος για το θέμα ρύπανσης στο Καλαμάκι και στα Ίσθμια Κορινθίας μετά από καταγγελίες κατοίκων.

Η Ερώτηση έχει ως εξής:

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Σύμφωνα με διαμαρτυρίες κατοίκων του Καλαμακίου πλησίον των Ισθμίων Κορινθίας και με τοπικά δημοσιεύματα ηλεκτρονικού τύπου της 29ης Αυγούστου 2020, οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής με εξώδικη διαμαρτυρία καταγγέλλουν ρύπανση στην περιοχή Καλαμακίου. Στην καταγγελία τους οι πολίτες αναφέρουν, μεταξύ άλλων, τον κίνδυνο ατυχήματος, τη ρύπανση από τα υλικά που μεταφέρονται με ανοιχτά φορτηγά, τα οποία διασπείρονται σε καλλιέργειες και σε άλλα επίμαχα σημεία και επιπλέον, τη μη τήρηση των ωρών κοινής ησυχίας. Οι δε πολίτες που διαμαρτύρονται είναι, είτε μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής, είτε διατηρούν εξοχικές κατοικίες στην περιοχή.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Προτίθεσθε να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες, στα πλαίσια της δικαιοδοσίας των αρμοδιοτήτων που σας αναλογούν, ώστε, αφενός, να δοθεί η δέουσα λύση στα άνω προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της προαναφερόμενης περιοχής, και αφετέρου, να δρομολογηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες διενέργειας ελέγχου για τη νομιμότητα διαφόρων πρωτοβουλιών των εταιρειών της περιοχής, που ενδεχόμενα προκαλούν ρύπανση;

Ο ερωτών Βουλευτής

Κυριάκος Βελόπουλος

 

Να επισημάνουμε πως πριν λίγες μέρες περισσότεροι από 150 πολίτες προσέφυγαν με εξώδικη διαμαρτυρία εναντίον εταιρειών που, όπως καταγγέλουν οι ίδιοι, προκαλούν ρύπανση στην περιοχή του Καλαμακίου, στα Ίσθμια Κορινθίας.

 

Οι 152 πολίτες κοινοποίησαν την καταγγελία τους στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωνσταντίνο Χατζηδάκη, στον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, στον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Πλακιωτάκη, στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, στον δήμαρχο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Γεώργιο Γκιώνη, στον κεντρικό λιμενάρχη Κορίνθου και στην Κτηματική Υπηρεσία Κορίνθου, προκειμένου να εκθέσουν το πρόβλημα και να κινηθούν οι διαδικασίες ελέγχου για τη νομιμότητα των ενεργειών στην περιοχή.

Γ. Ψυχογιός: Να δοθούν άμεσα τα 800 Ευρώ στους δικαιούχους ελεύθερους επαγγελματίες  και στην Κορινθία

Previous article

Πρόσληψη 10 ατόμων στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.