1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Βαγγέλης Παπαϊωάννου: Υπάρχει έλλειψη από καθαρίστριες στα σχολεία του δήμου Κορινθίων (vid)

0

“Καμπανάκι” για τα κενά του νευραλγικού τομέα της καθαριότητας στα σχολεία του Δήμου Κορινθίων, κρούει στην κυβέρνηση ο αντιδήμαρχος Παιδείας του δήμου Κορινθίων Βαγγέλης Παπαϊωάννου

  “Καλή σχολική χρονιά με υγεία και υπομονή, πολύ υπομονή” ευχήθηκε σε όλους ο αντιδήμαρχος Παιδείας δήμου Κορινθίων Βαγγέλης Παπαϊωάννου έχοντας το τελευταίο διάστημα επιδοθεί σε αγώνα δρόμου προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων σύμφωνα με τα πρωτόκολλα υγιεινής που ορίζει το Υπουργείο λόγω της πανδημίας. Στον αγώνα αυτό τα εμπόδια πολλά, καθώς όπως ο ίδιος επισήμανε σε συνέντευξή του στο κανάλι της Νότιας Ελληνικής Τηλεόρασης (ΝΕΤ) απ΄τις εβδομήντα (70) σχολικές καθαρίστριες που ο δήμος Κορινθίων ζήτησε απ΄το Υπουργείο εγκρίθηκαν μόνο οι σαράντα μία (41) θέσεις. Δηλαδή ο ίδιος αριθμός με πέρσι και σημειωτέον ότι φέτος σε τρεις σχολικές μονάδες θα λειτουργήσουν και ΔΥΕΠ που θα φιλοξενούν κατά τις απογευματινές ώρες παιδιά απ΄τη Δομή Προσφύγων και Μεταναστών στο πρώην στρατόπεδο Κορίνθου. “Ψάχνουμε να βρούμε τρόπο να δώσουμε λύση στο σοβαρό αυτό θέμα που δυστυχώς οξύνθηκε γιατί απ΄τις 25 μόνιμες καθαρίστριες που διαθέτει ο δήμος, οι έξι (6) έκαναν αίτηση συνταξιοδότησης και την Παρασκευή υπήρξαν και δύο παραιτήσεις”, δήλωσε προβληματισμένος ο αντιδήμαρχος. Ωστόσο ο κος Παπαϊωάννου διαβεβαίωσε πως όλα τα σχολεία υποδέχθηκαν τους μαθητές χθες  Δευτέρα, σε καλή και καθαρή κατάσταση.  Και ευχαρίστησε δημόσια τους γονείς που σε πολλές περιπτώσεις βοήθησαν, καθαρίζοντας ακόμα και οι ίδιοι για να προλάβουν το “πρώτο κουδούνι”.

“Σαν Δήμος κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε σύμφωνα με τις δυνατότητες που μας δίνει ο νόμος, περιμένουμε περισσότερη στήριξη απ΄το Υπουργείο για να κυλήσει σωστά η χρονιά”

Σε ότι έχει να κάνει με την εφαρμογή του μέτρου για την υποχρεωτική χρήση μάσκας στα σχολεία, ο κος Παπαϊωάννου ανέφερε πως υπήρχαν κάποιες μεμονωμένες αντιδράσεις από γονείς όμως σε γενικές γραμμές όλα κύλησαν ομαλά. Δείτε το βίντεο:

Γιατί οι μάσκες που μοιράστηκαν στα σχολεία είναι τεράστιες. Νέες διαστάσεις δίνει η ΚΕΔΕ

Previous article

ΔΕΥΑ Σικυωνίων: Διακοπές Υδροδότησης σε παροχές με ληξιπρόθεσμες οφειλές

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.