1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Διαμαρτυρίες των εκπαιδευτικών στην Κορινθία για ανοργάνωση και ελλείψεις στα σχολεία

0
 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
Το Υπουργείο Παιδείας με μία αιφνιδιαστική εγκύκλιο την Παρασκευή 11/09/2020 και ώρα 14:00 ενημερώνει ότι πρέπει να προσέλθουν οι μαθητές 8:15 π.μ. τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου στα σχολεία και να παραμείνουν μέχρι το τέλος του Αγιασμού, ο οποίος σε όλα τα σχολεία θα ξεκινήσει μετά τις 11:00 π.μ.
Κι αυτό γίνεται ενώ όλα τα σχολεία έχουν ήδη ενημερώσει εδώ και μέρες με ανακοινώσεις τους γονείς των μαθητών για το πρόγραμμα της Δευτέρας.
Παράλληλα, τα τμήματα σε πολλές περιπτώσεις παραμένουν με 25 μαθητές, υπάρχουν ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, ελλείψεις σε προσωπικό καθαριότητας (ενδεικτικά αναφέρεται ότι ζητήθηκαν 70 καθαρίστριες από το Δήμο Κορινθίων και προσελήφθησαν 40 !!), μάσκες και παγουρίνα σε αναζήτηση….
Η εγκύκλιος αυτή παραβιάζει αναντίρρητα την κείμενη νομοθεσία (Π.Δ 79/2017 άρθρο 3 παρ. 6) και φέρνει σε δεινή θέση την εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και προκαλεί μεγάλη αναστάτωση στον προγραμματισμό της μεταφοράς των μαθητών που μετακινούνται με μισθωμένα λεωφορεία και ταξί!! Οι πολιτικές που υλοποιούνται σε βάρος της Δημόσιας Εκπαίδευσης είναι πρόκληση για τον κλάδο των εκπαιδευτικών της Π. Ε. που συστηματικά λοιδορείται και αγνοείται από μια πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. που αντιλαμβάνεται τις/τους εκπαιδευτικούς ως πειθήνια και άβουλα όντα και υποτελείς της !
Καταγγέλλουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τις ενέργειες του Υπουργείου Παιδείας και ζητάμε να αποσυρθεί ΤΩΡΑ η εγκύκλιος της Παρασκευής 11/09/2020 και να ισχύσει η προγενέστερη εγκύκλιος του ΥΠΑΙΘ στις 9/09/2020!
Για το Δ.Σ.
Η Πρόεδρος
Ζερβού Ελένη

Έναρξη σχολικής χρονιάς: Στις 8.15 το πρώτο κουδούνι αύριο (δείτε το πρόγραμμα)

Previous article

Λουτράκι: Εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης “ξετρύπωσε” η αστυνομία

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.