1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Απαράδεκτη η κατάσταση στις σχολικές μονάδες του Δήμου Σικυωνίων (φωτο)

0
Γράφει ο Νίκος Ζαχαρόπουλος Το ζήτημα της ασφάλειας και περιποίηση ων σχολικών μονάδων είναι πολύ σοβαρό για όλους μας, γιατί αφορά την υγεία και προστασία των μαθητών όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης της περιοχής μας.
-Βρισκόμαστε πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2020/2021 και η κατάσταση στους εξωτερικούς και τους προαύλιους χώρους, δεν γνωρίζουμε ακόμα εσωτερικά, είναι σε πολύ κακή κατάσταση, από κάθε πλευρά και κυρίως από καθαριότητα και περιποίηση.
-Την κατάσταση των σχολικών μονάδων περιγράφουν με λίγα λόγια, σε πρόσφατο δημοσίευμά τους, εκπαιδευτικοί του μεγαλύτερου σχολικού συγκροτήματος της περιοχής. Μεταξύ των άλλων αναφέρουν : «Συγκρότημα 1 ου ΕΠΑΛ και 2 ου ΓΕ.Λ στο Κιάτο. Στον υπαίθριο χώρο του συγκροτήματος καταυλισμός ρομά, διάχυτος. Απορρίμματα, ακαθαρσίες παντού, σε μεγάλη έκταση. Το ίδιο συμβαίνει κάθε χρόνο, φέτος όμως παράγινε.
Ο Δήμος Σικυωνίων, ως συνήθως αδιαφορεί για το θέμα. Και που να πας και ποιόν να βρεις. Φέρνουμε στο μυαλό μας την εικόνα από την αναμενόμενη αφασιακή αντίδραση του δημάρχου και εξοργιζόμαστε. Κινούμενη ψήφοι οι ρομά.
Κινούμενες υγειονομικές βόμβες οι μικροκαταυλισμοί τους. Και λένε κάποιοι να περάσουν τα Σχολεία στους Δήμους. Ας τα κλείσουμε μια ώρα αρχύτερα, λέμε, να ξεμπερδεύουμε, αν είναι να πάνε στους Δήμους και δημάρχους». -Τα λόγια είναι περιττά, η περιγραφή τους ταυτίζεται με την πραγματικότητα που δείχνει την αγανάκτηση και αγωνίας τους, για όλα αυτά που συμβαίνουν με τα Σχολεία. ΝΙΚΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ταξιδέψαμε με τις “Αλκυονίδες” ανάμεσα σε Ουρανό και Γη

Previous article

Ο Υφυπουργός Χρίστος Δήμας έδωσε το σήμα εκκίνησης για το 5ο Rally Regularity ΚΟΡΙΝΘΟΥ 2020

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.