5_ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Λουτράκι: Άμεση και έγκυρη πληροφόρηση για το βαθμό επικινδυνότητας δασικής πυρκαγιάς

0

Ο Σύλλογος Εθελοντών Πυροπροστασίας Δασών Λουτρακίου – Περαχώρας ύστερα από πρωτοβουλία των μελών του και απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου ανέλαβε την σχεδίαση και υλοποίηση εγκατάστασης τεσσάρων ειδικών πινακίδων ενημέρωσης πολιτών σε κομβικά σημεία του Λουτρακίου και της Περαχώρας.

Οι πινακίδες αυτές ενημερώνουν τους πολίτες με απόλυτα κατανοητό τρόπο για τον καθημερινό βαθμό επικινδυνότητας δασικής πυρκαγιάς κατά την περίοδο του καλοκαιριού. Ο βαθμός επικινδυνότητας που αναγράφεται στις πινακίδες αφορά την τρέχουσα ημέρα και ενημερώνεται βάσει των δελτίων επικινδυνότητας που εκδίδει καθημερινά η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο – αυτοματοποιημένο σύστημα που έχει σχεδιαστεί, κατασκευαστεί και χορηγηθεί εξ’ ολοκλήρου από τον Σύλλογο Εθελοντών Πυροπροστασίας Δασών Λουτρακίου – Περαχώρας και το οποίο παρέχει άμεση και έγκυρη πληροφόρηση σε όλους τους κατοίκους και τους επισκέπτες του Δήμου μας.

Ο έλεγχος και η πληροφοριακή τροφοδότηση της κάθε πινακίδας επιτυγχάνεται μέσω μιας αυτοματοποιημένης διαδικασίας. Οι πινακίδες είναι σχεδιασμένες και κατασκευασμένες με τέτοιο τρόπο ώστε να λειτουργούν σε εξωτερικούς χώρους, κάτω από απαιτητικές συνθήκες.

Τα σημεία που έχουν ήδη τοποθετηθεί οι πινακίδες είναι τα εξής :

α) είσοδος Λουτρακίου στα φανάρια του συνεδριακού

β) διασταύρωση Καραντάνη και Γερμανικής οδού

γ) είσοδος Περαχώρας απέναντι από το νεκροταφείο

Στο προσεχές διάστημα αναμένεται να τοποθετηθεί και η τέταρτη πινακίδα στο λιμανάκι της Μαυρολίμνης.

Ο Σύλλογος Εθελοντών Πυροπροστασίας Δασών Λουτρακίου – Περαχώρας  ευχαριστεί τον Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας κ. Κωνσταντίνο Παντελέου καθώς την τεχνική υπηρεσία και τους ηλεκτρολόγους του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων για την υποστήριξη.

Δείτε τι ισχύει για τη φετινή σχολική χρονιά

Previous article

Η Αρχαία Κόρινθος πλημμύρισε από παραδοσιακά τραγούδια και χορούς της ελληνόφωνης Κάτω Ιταλίας

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.