1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Πότε ανοίγουν τα σχολεία – Η επίσημη ανακοίνωση της Υπουργού Παιδείας

0

Συνέντευξη Τύπου από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως για το άνοιγμα των σχολείων. Στις 14 Σεπτεμβρίου θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι έναντι της αρχικής πρόβλεψης για την προσεχή Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου.

Η κ. Κεραμέως ανακοίνωσε ότι το πρώτο κουδούνι θα ακουστεί για πρώτη φορά στις 14 Σεπτεμβρίου. Η υπουργός ανακοίνωσε δειγματολειπτικούς ελέγχους του ΕΟΔΥ, διαφορετικά διαλείμματα, μέτρα για τα κυλικεία. Παράλληλα, ανακοίνωσε πως μέχρι νεωτέρας δεν θα γίνονται εκδρομές. Όσον αφορά τα εργαστήρια τόνισε πως οι ομάδες εντός θα είναι μικρές με συχνό καθαρισμό των εργαλείων.

Η κα Κεραμέως είπε ότι σκοπός της συνέντευξης Τύπου είναι να δοθούν κάποιες επιπλέον οδηγίες για το άνοιγμα των σχολείων. Όπως είπε, η έναρξη του σχολικού έτους θα γίνει με όλους τους μαθητές και αυξημένα μέτρα προφύλαξης και πρόληψης και κάθε βήμα αξιολογείται και επικαιροποιείται. Δεν θα διστάσουμε να λάβουμε και επιπλέον πιο αυστηρά μέτρα.

Είπε ακόμα ότι έγιναν προσλήψεις αναπληρωτών νωρίτερα από τα προηγούμενα χρόνια και η παράδοση των βιβλίων έχει γίνει στην ώρα της.

Δωρεάν μάσκες και παγουρίνο θα διανεμηθούν σε όλους τους μαθητές σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας τόνισε πως το 85% των κατοίκων της Αθήνας έχουν επιστρέψει στην πόλη. Παράλληλα, κάλεσε όσους είναι εκτός Αττικής να επιστρέψουν τις επόμενες μέρες με ταυτόχρονο περιορισμό των επαφών μέχρι την έναρξη των μαθημάτων.

Χωρίς πανηγύρι η εορτή της Παναγιάς της Γιάτρισσας στο Λουτράκι

Previous article

Δείτε τι ισχύει για τη φετινή σχολική χρονιά

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.