1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Σε ποια σχολεία της Π. Πελοποννήσου ιδρύονται Δομές Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφυγοπαίδων (ΔΥΕΠ)

0

Με την υπ. αριθμ. 107230/Δ1 – ΦΕΚ B 3605 – 29.08.2020 – Απόφαση της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κας Σοφίας Ζαχαράκη, ιδρύονται Δομές Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφυγοπαίδων (ΔΥΕΠ) και καθορίζονται οι σχολικές μονάδες για το σχολικό έτος 2020- 2021, εντός των οποίων θα λειτουργούν οι Δομές Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφυγοπαίδων (ΔΥΕΠ).

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ορίζονται τα εξής σχολεία:

Κορινθία

Κόρινθος
( Δομή Φιλοξενίας “Στρατόπεδο Καλογερονιαννάκη”)
16ο Νηπιαγωγείο Κορίνθου
8ο Δημοτικό Σχολείο Κορίνθου
2ο Γυμνάσιο Κορίνθου

Άγιοι Θεόδωροι
3ο Νηπιαγωγείο Αγίων Θεοδώρων
2ο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Θεοδώρων
Γυμνάσιο Αγίων Θεοδώρων

Λακωνία

Σπάρτη
10ο 1/θεσιο Νηπιαγωγείο
2ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης
4ο Γυμνάσιο Σπάρτης

 

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής υποστηρίζει ότι με την ίδρυση και λειτουργία των ΔΥΕΠ η ελληνική πολιτεία ανταποκρίνεται με τρόπο ουσιαστικό και παιδαγωγικά ώριμο στην αναγκαιότητα της εκπαιδευτικής ένταξης των παιδιών προσφύγων, που συνιστά θέμα πολυσύνθετο και εξίσωση με πολλούς αγνώστους. Παρά την πολυπλοκότητα αυτή, η προσφυγική κρίση δεν μπορεί να θέτει σε αναμονή την εκπαίδευση και την προσωπική ανάπτυξη των παιδιών.

Όμως, ο μεγάλος αριθμός και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του προσφυγικού μαθητικού πληθυσμού που δεν έχει ενταχθεί στον αστικό ιστό επιβάλλει να λειτουργήσει προπαρασκευαστικά η τρέχουσα σχολική χρονιά, με σκοπό τη σταδιακή αλλά στέρεη μετάβαση των προσφυγοπαίδων στη σχολική κανονικότητα γενικώς και το ελληνικό πρόγραμμα σπουδών ειδικότερα, στην περίπτωση παραμονής τους στηνΕλλάδα, διασφαλίζοντας συνάμα την ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Ποιοι μίλησαν και τι είπαν για τον τουρισμό στην Κορινθία απ΄την εκδήλωση στο Ιnfo kiosk Ισθμού

Previous article

Οι “Βάτραχοι” του Αριστοφάνη στο Ξυλόκαστρο για το Φάσμα

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.