1_ΚΟΡΙΝΘΙΑΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Το πρώτο βήμα για Καταφύγιο αδέσποτων ζώων στο Δήμο Κορινθίων έγινε. Μήπως τώρα να εκπαιδεύσουμε τους πολίτες;

0
Είναι πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν στον Δήμο Κορινθίων αλλά και σε όλους τους Δήμους της Κορινθίας σχετικά με τα αδέσποτα ζώα. Αναγνωρίζουμε ως θετική κίνηση στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, την υπερψήφιση του θέματος για την ανάγκη εύρεση χώρου όπου θα στεγαστούν, θα σιτίζονται και θα περιθάλπονται αδέσποτα ζώα σε συνεργασία με φιλοζωικές και κτηνίατρο. Προηγήθηκε μια έντονη και άγονη αντιπαράθεση μεταξύ του αρμόδιου αντιδημάρχου Γιάννη Καρασάββα και πρώην δημάρχου Αλέξανδρου Πνευματικού που οδήγησε σε ολιγόλεπτη διακοπή του συμβουλίου και στην απουσία του κ. Πνευματικού απ΄την διαδικασία της ψηφοφορίας. Οι αυτοδιοικητικοί μας οφείλουν να συνηδειτοποιήσουν πως ούτε χρόνο, ούτε όρεξη διαθέτουν πλέον οι δημότες για να παρακολουθούν τέτοιες σκηνές που υποβαθμίζουν τον θεσμό και προσβάλουν το Δήμο μας. Απεναντίας περιμένουν να ακούσουν φρέσκες ιδέες και προτάσεις που θα βελτιώσουν τη ζωή τους και έξυπνες, βιώσιμες λύσεις που θα δώσουν τέλος σε χρόνια προβλήματα. Όπως αυτό των αδέσποτων ζώων που η νέα δημοτική αρχή του κ. Νανόπουλου προσπαθεί να επιλύσει όπως είχε δεσμευθεί προεκλογικά.   Εκπαιδεύοντας τους πολίτες – Ας φροντίσουμε για όσο το δυνατόν λιγότερα αδέσποτα  Όσα προγράμματα και αν υλοποιήσει ένας Δήμος για να προσπαθήσει να διαχειριστεί και να επιλύσει το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων, ποτέ δεν θα είναι αρκετά αν εμείς οι πολίτες συνεχίζουμε να εγκαταλείπουμε τα κατοικίδια μας στο δρόμο χωρίς να φροντίζουμε καν για τη στείρωση τους. Άρα είναι απαραίτητο, παράλληλα με το καταφύγιο, ο Δήμος Κορινθίων να “τρέξει” εκπαιδευτικά προγράμματα στα σχολεία ώστε οι μαθητές να αναπτύσσουν ενσυναίσθηση για τα αδέσποτα και να τους καλλιεργείται  ένα αίσθημα φροντίδας και ευθύνης προς αυτά. Το παράδειγμα έδωσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης εντάσσοντας τις «Ζω.Ε.Σ. σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου. Η ομάδα Ζω.Ε.Σ.(Ζωοφιλικἐς Ενημερώσεις Σχολείων, Ιδρυμάτων και Οργανισμών) ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2015 από την Εκπαιδευτικό και Εκπαιδεύτρια Σκύλων Παπαποστόλου Κατερίνα, η οποία και συγκεντρώνει και εμπλουτίζει το υλικό συνεχώς από το 2004 ενώ έχει κάνει μέχρι σήμερα στα 18 χρόνια υπηρεσίας της ως Δασκάλα σε ιδιωτικά και δημόσια σχολεία 24 εκπαιδευτικά περιβαλλοντικά προγράμματα με απώτερο στόχο πάντα την αρμονική συμβίωση των ανθρώπων με τα ζώα και το σεβασμό σε κάθε έμβια μορφή του πλανήτη. Η κα Παπαποστόλου σχολίασε μέσω του προσωπικού της προφίλ στο FB:
“Μετά από την τόσο σημαντική πρωτοβουλία της εντεταλμένης για τα αδέσποτα του Δήμου Θεσσαλονίκης Δημ. Συμβούλου κ. Αρβανιτιδου Μαρίας, στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 24/8/2020 ψηφίστηκε η είσοδος μας σε όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Ζώο… Φιλωντας μαθήματα άδολης αγάπης και στα σχολεία ειδικής αγωγής με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα” Θεραπευτική Αγκαλιά”
Κρατώντας από το χέρι τους ήρωες μου, τη Διώνη, τον Άξελ και τον Πόθο που έχουν μέχρι σήμερα συναντήσει περισσότερα απο 300.000 παιδιά και εχοντας την απόλυτη στήριξη του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ.Κωνσταντινου Ζερβα και της κ. Ακριτίδου Δήμητρας, Αντιδημαρχου Παιδείας Δήμου Θεσσαλονίκης, ξεκινώ μαζί με τους σπουδαίους εθελοντές μου μια εκστρατεία φιλοζωικων ενημερώσεων σε όλα τα Δημοτικά σχολεία γενικής και ειδικής αγωγής.”
 

Πολλά και σημαντικά τα θέματα που συζητήθηκαν στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιου Δ. Κορινθίων

Previous article

Π. Νίκας “η Περιφέρεια συνδράμει τον ιδιωτικό τομέα, αναμένουμε προτάσεις για χρηματοδότηση”

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.