1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ5_ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στον Εισαγγελέα (21) περιπτώσεις αναφορών στο διαδίκτυο για τον κορωνοϊό – Τι λέει ένας από τους διαχειριστές της ομάδας «Κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο»

0
Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας υπεβλήθησαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, για ποινική αξιολόγηση (21) περιπτώσεις με αναφορές σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ιστολόγια για το θέμα του κορωνοϊού Covid-19. Ειδικότερα:
  • (10) περιπτώσεις αφορούν αναφορές ομάδων σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης για τη μη χρήση μάσκας στα σχολεία, (1) περίπτωση αφορά βίντεο για το ίδιο θέμα και
  • (10) περιπτώσεις αφορούν αναφορές σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και ιστολόγια που παροτρύνουν τους πολίτες να μην τηρούν τα μέτρα αποφυγής διασποράς της πανδημίας.
   

«Κατέβασαν» την σελίδα “ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΜΕ ΜΑΣΚΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ”  

Η επίμαχη σελίδα δεν είναι δημοσίως ορατή στο Facebook, και όποιος την αναζητά ενημερώνεται από την πλατφόρμα πως «το περιεχόμενο δεν είναι διαθέσιμο προς το παρόν» και «αυτό συνήθως συμβαίνει επειδή ο κάτοχος κοινοποίησε το περιεχόμενο μόνο σε μια μικρή ομάδα ατόμων, άλλαξε τα άτομα που μπορούν να το δουν ή το περιεχόμενο έχει διαγραφεί.»   Η δικογραφία αναμένεται να σταλεί αύριο στις δικαστικές αρχές και η Δίωξη θα περιμένει στη συνέχεια το «πράσινο φως» για να εντοπίσει τους διαχειριστές αυτών των σελίδων και να τους φέρει προ των ευθυνών τους.  

Τι λέει ένας από τους διαχειριστές της ομάδας «Κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο»

Ένας από αυτούς, ο Άγγελος, απόστρατος αξιωματικός (περισσότερα στοιχεία δεν έδωσε) μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status fm 107,7. «Είναι ένα φρέσκο σάιτ που βάλλετε πανταχόθεν για διάφορους λόγους. Δεν είναι επίθεση φράση «Κανένα παιδί στο σχολείο με μάσκα», είναι μία επικεφαλίδα. Με την ίδια λογική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί επίθεση και αυτό που κάνει η κυβέρνηση στα παιδιά. Έγκριτοι καθηγητές έχουν αποφανθεί ότι η χρήση της μάσκας και δεν προστατεύει και δυνητικά μπορεί να αφήσει και προβλήματα» είπε χαρακτηριστικά. Μάλιστα ο διαχειριστής της σελίδας μίλησε και ονομαστικά για γιατρό που υποστηρίζει αυτή την άποψη. «Λέει η κυβέρνηση, δεν το πάω προσωπικά, με μία γενικότητα, μάσκα στο σχολείο χωρίς να μπορεί να σκεφτεί τα προβλήματα που μπορεί να έχουν τα παιδιά πχ τα αυτιστικά ή με άσθμα» είπε. Τόνισε μάλιστα ότι θα ακολουθήσει όσα λέει η παιδίατρος του παιδιού του. «Όχι χρήση μάσκας πέρα των 10 λεπτών, αυτό θα τηρήσω» ανέφερε χαρακτηρίζοντας τη σελίδα στο Facebook ως «κίνημα». «Ξέρετε τι μπορεί να δημιουργήσει μία μάσκα; Μέτρησα τον κορεσμό μου, το έχετε κάνει ποτέ; Ήταν πάντα 98 και πήγε στο 82 […] Ο κάθε λοιμωξιολόγος μπορεί να λέει ό,τι θέλει ή ό,τι του πούνε να πει. Είμαστε γονείς και θέλουμε να προστατεύσουμε τα παιδιά μας» είπε μεταξύ άλλων. Ακούστε τη συνέντευξη:

Το Ωδείο του Καλογεροπούλειου Ιδρύματος εξεταστικό Κέντρο του ABRSM

Previous article

OXI στον ΑΔΙΚΟ αποκλεισμό χιλιάδων παιδιών από τα ΚΔΑΠ

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.