5_ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αποτελέσματα ΕΕΤΑΑ: Εκατοντάδες παιδιά χωρίς voucher στην Κορινθία – Διαμαρτυρίες γονέων

0

Εκατοντάδες γονείς στο Νομό Κορινθίας σε Παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και ΚΔΑΠ με Ειδικές Ανάγκες, στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΣΠΑ «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής»,  δεν έλαβαν voucher.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τους οριστικούς πίνακες που αναρτήθηκαν από την ΕΕΤΑΑ, στο Νομό Κορινθίας κατατέθηκαν συνολικά αιτήσεις για 2.844 παιδιά. Από αυτά μόνο τα 1.830 παιδιά έλαβαν voucher για δωρεάν φιλοξενία. Τα 449 παιδιά απορρίφθηκαν επειδή ο φάκελος τους ήταν ελλιπής, ενώ τα 565 αν και είχαν πλήρη φάκελο δικαιολογητικών δεν λαμβάνουν αξία τοποθέτησης, λόγω χρηματοδότησης, σύμφωνα με την ΕΕΤΑΑ.

Πρόκειται λοιπόν για ένα πολύ μεγάλο ποσοστό παιδιών στο Νομό Κορινθίας, που για πρώτη φορά φέτος δεν θα μπορέσουν να φιλοξενηθούν δωρεάν στις αντίστοιχες δομές.

 

Σε απόγνωση οι γονείς

Ήδη υπάρχουν έντονες αντιδράσεις από γονείς που είχαν πλήρη φάκελο και αρκετοί από αυτούς τα προηγούμενα χρόνια ήταν ωφελούμενοι του προγράμματος. Ειδικά όσον αφορά τα ΚΔΑΠ, το πρόβλημα που αναμένεται να δημιουργηθεί στις εργαζόμενες μητέρες θα είναι τεράστιο, αφού πρόκειται να έχουν μεγάλη οικονομική επιβάρυνση για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της καθημερινότητας τους.

ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας: Οι 12 παλινωδίες που θέλει να κρύψει ο κ. Μητσοτάκης κουνώντας το δάχτυλο στους πολίτες

Previous article

Άνοιγμα σχολείων – Θεοδωρικάκος: Δωρεάν μάσκες σε όλους τους μαθητές

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.