1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ5_ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο κορονοϊός έφερε γκρίνια στη Νεμέα – Ακυρώνονται οι “Μεγάλες μέρες Νεμέας”

0
Στις 13 Αυγούστου, ο Σύνδεσμος Οινοποιών Νεμέας ανακοίνωσε ότι οι Μεγάλες Μέρες της  Νεμέας 2020 θα πραγματοποιηθούν το Σαββατοκύριακο 5-6 Σεπτεμβρίου, σε “χαμηλούς τόνους” για φέτος, εν όψη Covid19, σε αντίθεση με τις μέχρι τώρα ποικίλες εκδηλώσεις που μας κρατούσαν συντροφιά όλα αυτά τα χρόνια.
Την επομένη μέρα, δηλαδή στις 14 Αυγούστου, ο ΣΟΝ ανακοινώνει ότι παρακολουθώντας τις εξελίξεις σχετικά με τον Covid19 και την ανησυχητική τροπή που έχει πάρει η κατάσταση και μη θέλοντας να συμβάλει στην διασπορά του, αποφασίζει την ΑΚΥΡΩΣΗ των Μεγάλων Ημερών για το 2020.
Διαβάζοντας τη δημόσια επιστολή του Προέδρου του Συνδέσμου Οινοποιών ΠΟΠ Νεμέας κ. Νίκου Βλάχου, διαπιστώνουμε ότι ο κορονοϊός και οι δύσκολες μέρες που διανύουμε έχουν  φέρει γκρίνια στη Νεμέα. Ευχόμαστε να είναι πρόσκαιρη και σύντομα να επιστρέψουν οι Μεγάλες Μέρες της Νεμέας σε όλους τους τομείς.
Η επιστολή του κ. Βλάχου προς τον κ. Φρούσιο, δήμαρχο Νεμέας:
Αγαπητέ κύριε Δήμαρχε,
Δυστυχώς για άλλη μία φορά και μια άλλη Δημοτική αρχή προσπαθεί να φέρει αντιμέτωπα τα οινοποιεία ή κάποια οινοποιεία, με τον κόσμο της Νεμέας.
Εγώ ως Πρόεδρος του Συνδέσμου Οινοποιών ΠΟΠ Νεμέας δεν θα ακολουθήσω αυτό το δρόμο αλλά θα κάνω κάποιες επισημάνσεις:
1ον. Δεν διεκδικούμε το ρόλο του Νεμεάρχη, τον αφήνουμε σε εσάς.
2ον. Οι Μεγάλες Ημέρες της Νεμέας είναι θεσμός και η πατρότητα ανήκει στους οινοποιούς από το 2004. Διοργανώνονται κάθε πρώτο Σαββατοκύριακο του Σεπτέμβρη συνεχώς από το 2004 σε συνεργασία με τον Δήμο και την ευθύνη των εκδηλώσεων που αφορούν το κρασί την έχει ο Σύνδεσμος με τα Οινοποιεία.
Ειδικά για εφέτος ο Σύνδεσμος, λόγω των προβλημάτων με την πανδημία, αποφάσισε να μην προβεί σε εκδηλώσεις, παρά μόνο οποία οινοποιεία θέλουν να παραμείνουν ανοιχτά, τηρώντας όλους τους υγειονομικούς κανόνες.
Μετά και την άσχημη εξέλιξη που έχουν πάρει τα πράγματα με την πανδημία, ο Σύνδεσμος ενημερώνει ότι ακόμα και αυτή η τυπική δράση των ανοικτών οινοποιείων δεν θα πραγματοποιηθεί, μη θέλοντας να συμβάλει στο ελάχιστο στην εξάπλωση της πανδημίας.
3ον. Στο πλαίσιο συνεργασίας του Δήμου με τον ΣΟΝ και μετά από παρέμβαση του Προέδρου του Συνδέσμου στο Δημοτικό Συμβούλιο, συστάθηκε επιτροπή με αντιπρόσωπο από όλες τις Δημοτικές παρατάξεις, τον Πρόεδρο του Συνδέσμου και τον Πρόεδρο του ΑΟΣ Νεμέας, προκειμένου να συνεδριάζει μια φορά το μήνα για την καλύτερη ενημέρωση όλων των φορέων.
Ήδη η Επιτροπή έχει συνεδριάσει μια φορά στο τέλος Ιουλίου προκειμένου να καθορίσει τα θέματα που θα συζητηθούν στην συνεδρίαση στο τέλος Αυγούστου.
4ον. Ο Σύνδεσμος όλα αυτά τα χρόνια προσπαθεί μέσα από στοχευμένες δράσεις όπως α) τροποποίηση φακέλου ΠΟΠ Νεμέας β) Ερευνητικό πρόγραμμα με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο γ) ίδρυση διεπαγγελματικής οργάνωσης στη Νεμέα δ) Μεγάλες Ημέρες Νεμέας, να αναβαθμίσει την ζώνη ΠΟΠ Νεμέας και να την επαναφέρει στην θέση που της αξίζει .
Κύριε Δήμαρχε, από την ημέρα της εκλογή σας είχαμε συνεχή και εποικοδομητική επικοινωνία με σκοπό την αναβάθμιση της συνεργασίας μας για την επίλυση των κάθε λογής προβλημάτων. Με την τοποθέτηση σας αυτή, νομίζω ότι μας αδικείτε και αδικείτε και τον εαυτό σας, καθώς εμφανίζεται μια βαθεία διαίρεση μεταξύ των δύο ποιο σημαντικών φορέων της πόλης μας. Ελπίζω να πρυτανεύσει η λογική και όχι η μικροπολιτική για το καλό της πόλης μας.
Ο Πρόεδρος του ΣΟΝ
Βλάχος Νίκος

Απόφαση: Άνοιγμα σχολείων με όλους τους μαθητές (σε πλήρη σύνθεση)

Previous article

SAVOIR VIVRE για τους ευπατρίδες του ΖΟΟΜ

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.