5_ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕΛΛΑΔΑ

Περιοδεία Κόρκα – Σπυριδάκου στην Κορινθία για την οργάνωση των εκδηλώσεων του 2021

0

Σειρά επισκέψεων και συναντήσεων στην Κορινθία πραγματοποίησαν η αντιπεριφεριαρχης Πελοποννήσου για την Παιδεία και τον Πολιτισμό Αθηνά Κόρκα με την εντεταλμένη σύμβουλο για τους εορτασμούς των 200 χρόνων από το 1821 κα Μαργαρίτα Σπυριδάκου. Η περιοδεία έγινε στο πλαίσιο επισκέψεων σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της Πελοποννήσου για την άρτια καταγραφή και οργάνωση των εκδηλώσεων του 2021.

Μετά το τέλος της περιοδείας η κα Κόρκα δήλωσε:

«Είχα τη χαρά να υποδεχτώ στην Κορινθία τη συνάδελφο Μαργαρίτα Σπυριδάκου, εντεταλμένη σύμβουλο για τις εκδηλώσεις του 2021 όπου πραγματοποιήσαμε σειρά επισκέψεων στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 και της προετοιμασίας των αντίστοιχων εκδηλώσεων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Είχα τη χαρά να την ξεναγήσω:

→ Στα Δερβενάκια (όπου έλαβε χώρα η καταστροφή του Δράμαλη) και τον ανδριάντα του Γέρου του Μοριά καθώς και το παρακείμενο εκκλησάκι του Αγίου Σώστη όπου υπάρχει ο τάφος του ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 Αρχιμανδρίτη Αρσενίου Κρέστα ή Παπαρσένη από το Κρανίδι, που έπεσε μαχόμενος στη θέση αυτή στις 28-11-1822, αποτρέποντας τους Τούρκους να μεταφέρουν σιτηρά και εφόδια στο Ναύπλιο.

→Στο μνημείο αφιερωμένο στο Νικηταρά στο Χιλιομόδι.

→ Στην Ακροκόρινθο όπου στις 14 Ιανουαρίου 1822 οι πολιορκούμενοι Τούρκοι, παραδόθηκαν στον Κολοκοτρώνη, ο οποίος πήρε την ελληνική σημαία, σταύρωσε με αυτή την πύλη, μπήκε στο φρούριο και το κατέλαβε.

Επίσης είχαμε τη χαρά να επισκεφτούμε:

🔹Το Δημαρχείο Κορίνθου όπου μας υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Βασίλη Νανόπουλο με τον οποίο συζητήσαμε για τις δράσεις του Δήμου στο πλαίσιο του εορτασμού των 200χρονων.

🔹Το Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου όπου μας έγινε ενημέρωση από τη διευθύντρια κυρία Μέξια για την επικείμενη ανακαίνιση του.

🔹Το Διοικητήριο Κορινθίας όπου είχαμε συνάντηση με το συνάδελφο Τάσο Γκιολή παρουσία του ερμηνευτή δημοτικών τραγουδιών κ. Λάλεζα και του Αντιπροέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Ξυλοκέριζας Γιώργο Ρούκη.

Η Κορινθία θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στους επικείμενους εορτασμούς που θα αναδείξουν τη συμβολή της Εθνικοαπελευθερωτικό Αγώνα καθώς και αυτή όλης της Πελοποννήσου.»

Π. Νίκας: Καμία επίπτωση στην υλοποίηση της ΣΔΙΤ των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Previous article

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ στα καμμένα της Αν. Κορινθίας – Συνάντηση με τον πρόεδρο Αθικίων

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.