1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Π. Νίκας: Καμία επίπτωση στην υλοποίηση της ΣΔΙΤ των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

0

Δεν θα υπάρξει καμία επίπτωση στην υλοποίηση της ΣΔΙΤ για την διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου εξ αιτίας της απόσυρσης του φακέλου εκ μέρους της χώρας, επανέλαβε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, στη συνέντευξή του στην Καλαμάτα, την Πέμπτη 13 Αυγούστου.

“Προφανώς και δεν συμφωνούμε με το περιεχόμενο του διαγωνισμού σκουπιδιών. Ευελπιστώ ότι στις συναντήσεις που έχουν αρχίσει μεταξύ κυβέρνησης και εταιρείας θα βελτιωθεί αυτό το περιεχόμενο” τόνισε ο περιφερειάρχης, διευκρινίζοντας ειδικότερα:

“Παραλάβαμε έναν διαγωνισμό, το περιεχόμενο του οποίου δεν ήταν και το καλύτερο και ήταν το βασικό σημείο της δικής μου σύγκρουσης με την απελθούσα περιφερειακή Αρχή.

Μετά από εννέα χρόνια, ωστόσο, δεν υπάρχει άλλη λύση. Πρέπει να τελειώνουμε με το θέμα αυτό, να παραλάβουμε σκουπίδια στον συντομότερο δυνατό χρόνο, ει δυνατόν μέχρι τα τέλη του 2020. Δεν αντέχουμε μια επιπλέον πενταετία με σκουπίδια στην Περιφέρειά μας, ξεκινώντας έναν νέο διαγωνισμό από την αρχή.

Υπάρχουν πολλοί δήμοι ‘στο κόκκινο’, Δυτική Μάνη, Τριφυλία, Ερμιονίδα, Βόχα. Και γι’ αυτό δεν φταίνε οι δήμαρχοι. Υπάρχουν αποφάσεις δικαστηρίων για το ποιος ευθύνεται. Οι ευθύνες είναι της Περιφέρειας και της κυβέρνησης” δήλωσε ο Π. Νίκας και συνέχισε επισημαίνοντας:

“Οσον αφορά το έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είναι σωστό στο περιεχόμενό του. Ο φάκελος που είχε αποσταλεί έχει τεράστια προβλήματα, κάτι που το δέχονται όλοι. Ομως, δεν ‘μπαλώνεται’ αυτός ο φάκελος, γι’ αυτό θα γίνει ένας νέος εξ αρχής”.

Καταλήγοντας, ο περιφερειάρχης τόνισε και πάλι ότι αυτή η διαδικασία “δεν θα έχει καμία επίπτωση στην εξέλιξη του έργου που ξεκινά σε λίγες εβδομάδες, μετά την καθαρογραφή της πρόσφατης δικαστικής απόφασης. Μετά από 15 μήνες θα εξεταστεί αν η δαπάνη καταβληθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό ή από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Είμαι βέβαιος ότι θα υπάρξει συνεννόηση και σε αυτό και ότι τα 68.000.000 ευρώ θα καταβληθούν τελικά από την Ευρωπαϊκή Ενωση” εκτίμησε ο Π. Νίκας.

ΜέΡΑ25: “Είναι ώρα να εφαρμόσουμε τις εναλλακτικές προτάσεις διαχείρισης απορριμμάτων στην Πελοπόννησο”

Previous article

Περιοδεία Κόρκα – Σπυριδάκου στην Κορινθία για την οργάνωση των εκδηλώσεων του 2021

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.