ΕΛΛΑΔΑ

Αυγουστιάτικη πανσέληνος και αρχαιολογικοί χώροι Κορινθίας – Μάθε τι παίζει που!

0

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργανώνει για μια ακόμη χρονιά εκδηλώσεις για την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο ανοίγοντας τους αρχαιολογικούς χώρους και τα Μουσεία στο κοινό με ελεύθερη είσοδο.

Τη νύχτα της Δευτέρας 3 Αυγούστου με το ολόγιομο φεγγάρι του Αυγούστου να ταξιδεύει στον ουρανό, 77 αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία σε όλη τη χώρα θα υποδεχθούν το κοινό, με εκδηλώσεις σε 37 από αυτά ενώ ακόμη 40 θα παραμείνουν ανοιχτά για το κοινό.

Στο Δήμο Σικυωνίων και συγκεκριμένα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Σικυώνας το ΝΠΔΔ “Μηκώνη” θα παρουσιάσει την κωμικοτραγωδία του Γιάννη Σώκου “Κιάτο καλεί Σικυώνα – Ο άγνωστος άθλος του Ηρακλή”. Ώρα έναρξης: 21:00.

Στο Δήμο Κορινθίων ανοιχτός θα παραμείνει για το κοινό ο αρχαιολογικός χώρος της Αρχαίας Κορίνθου από τις 20:00 έως και τις 24:00

Στο Δήμο Νεμέας ο αρχαιολογικός χώρος της Αρχαίας Νεμέας θα παραμείνει ανοιχτός επίσης από τις 20:00 έως και τις 24:00

Στο Δήμο Λουτρακίου η φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου συμπράττοντας με τον διεθνούς φήμης Esa Tapani θα παρουσιάσει μια μοναδική συναυλία στο αμφιθέατρο του Ποσειδώνα, υπό το φως της Πανσελήνου του Αυγούστου. Στο πρώτο μέρος θα καλυφθεί ευρύ φάσμα του παγκόσμιου ρεπερτορίου με επιλεγμένα έργα κλασικής μουσικής. Στο δεύτερο μέρος η Φιλαρμονική και το Φεστιβάλ θα τιμήσουν στον μεγάλο Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη παρουσιάζοντας επιλεγμένα ορχηστρικά του έργα.

Φέτος θα πρέπει ή όχι να πας διακοπές;

Previous article

Βίντεο και φωτογραφίες απ΄την έναρξη του Loutraki Festival με τους Opera Chaotique απ΄τα Πίσια

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.

More in ΕΛΛΑΔΑ