ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παραίτηση Καϋλάνη για λόγους ευθιξίας – “Εκτός τόπου και χρόνου η παραίτηση” απαντά ο Πιτσάκης

0
Ο Απόστολος Καϋλάνης επιστρέφει 800 ευρώ στο ταμείο του Επιμελητηρίου καθώς ισχυρίζεται ότι κατείχε μια έμμισθη θέση στην αναπτυξιακή που όμως ποτέ δεν πρόσφερε κάτι απ΄αυτήν. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας Παναγιώτης Πιτσάκης κάνει λόγο για ανακρίβειες, που εν …σοφία εποίησε!!! Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τις δηλώσεις και τα συμπεράσματα δικά σας… Δήλωση Παραίτησης Απόστολου Καϋλάνη  Με την παρούσα θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι από τον μήνα Ιανουάριο του 2020 που ορίστηκα μέλος του Δ.Σ του Επιμελητηρίου Κορινθίας, μου προτάθηκε από τον Πρόεδρο, Κύριο Πιτσάκη Παναγιώτη να συμμετάσχω ως μέλος σε μια επιτροπή της αναπτυξιακής του Επιμελητηρίου, σχετικά με την διαχείριση προγραμμάτων του OPENMALL (Λουτρακίου), του οποίου leader είναι το Επιμελητήριο Κορινθίας. Aντιλαμβανόμενος την τιμή που μου έκανε ο πρόεδρος του επιμελητηρίου, δέχθηκα με χαρά την πρόταση επιδεικνύοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθ’ όσον εκείνη τη περίοδο κατείχα τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου και ως εκ τούτου το ενδιαφέρον μου για τη δημιουργία των OPENMALL (Κορίνθου – Λουτρακίου), ήταν εύλογο και δικαιολογημένο. Σημειωτέον ότι ο εμπορικός σύλλογος και εγώ προσωπικά καταβάλαμε μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να προχωρήσουν τα έργα αυτά και αναμέναμε την έμπρακτη στήριξη του επιμελητηρίου στην ολοκλήρωση αυτών των έργων πνοής για τον σύλλογο και τον τόπο. Η ως άνω θέση, ενημερώθηκα από τον Πρόεδρο κ. Πιτσάκη, πως θα ήταν έμμισθη με το ποσό των 200 ευρώ μηνιαίως. Παρόλο όμως που το ποσό του μισθού μου καταβαλλόταν ανελλιπώς κάθε μήνα στον προσωπικό μου λογαριασμό, δυστυχώς αυτή η Επιτροπή ποτέ μέχρι τώρα δεν έχει συνεδριάσει. Θέλω δε να τονίσω πως μέχρι και σήμερα δεν γνώριζα ούτε τη σύνθεσή της αλλά ούτε και το οιοδήποτε αντικείμενο των εργασιών της, ενώ μόλις χθες, ενημερώθηκα κατόπιν προσωπικού ενδιαφέροντος από τον αρμόδιο υπάλληλο του επιμελητηρίου, ότι πράγματι η επιτροπή αυτή υφίσταται, τα μέλη της τυγχάνουν άπαντα έμμισθα, πλην όμως δεν έχει συγκληθεί σε σώμα ούτε μια φορά. Επειδή ούτε οι αρχές ούτε η αξιοπρέπειά μου μου επιτρέπει να λαμβάνω έστω και ένα ευρώ από κάτι για το οποίο δεν έχω προσφέρει απολύτως τίποτα, επέστρεψα σήμερα με κατάθεση προς τον λογαριασμό της Αναπτυξιακής το ποσό των 800 ευρώ όπου μου έχει καταβληθεί τμηματικά στις 6/3/2020 – 3/4/2020 – 8/5/2020 – 5/6/2020 και σας καταθέτω με την παρούσα την παραίτηση μου από μέλος της εν λόγω επιτροπής, για λόγους ευθιξίας. Τέλος, δηλώνω πως θα παραμείνω μέλος του Δ.Σ του επιμελητηρίου και παρά τις αντίξοες συνθήκες θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για τα προβλήματα του επιχειρηματικού κόσμου έχοντας ως γνώμονα όχι μονάχα το προσωπικό κέρδος αλλά το κοινό συμφέρον του εμπορικού και επιχειρηματικού κόσμου της Κορινθίας. Συνημμένα σας υποβάλλω το καταθετήριο του ποσού των 800 ευρώ, στο τραπεζικό λογαριασμό της Αναπτυξιακής. Με τιμή Απόστολος Θ. Καϋλάνης

Παναγιώτης Πιτσάκης: Δήλωση Παραίτησης εκτός τόπου και χρόνου!

  Τίποτα δεν μας εκπλήσσει πια από τις παρασκηνιακές ενέργειες της μειοψηφίας του Επιμελητηρίου Κορινθίας, που σε πλήρη σύμπλευση με την παραθεσμική “εξουσία” των γνωστών μιντιακών  κύκλων, συνεχίζει στην ίδια αντιπολιτευτική ρότα παλιάς σοδειάς, θυμίζοντας προεκλογικές μέρες του 2018!   Διαφορετικά πώς να εξηγήσουμε την ασόβαρη Αίτηση – Δήλωση Παραίτησης του  κ. Καϋλάνη, περί δήθεν έμμισθης θέσης του στο Επιμελητήριο, που το ποσό του μισθού του καταβαλλόταν ανελλιπώς.. ….και λοιπές ανακρίβειες, που εν …σοφία εποίησε!!!   Παρότι η Δήλωση Παραίτησης του κ. Καϋλάνη δεν προσδιορίζει ΠΡΟΣ ποιον ακριβώς απευθύνεται για να γίνει δεκτή ή όχι, το Επιμελητήριο Κορινθίας, σεβόμενο τα μέλη του, οφείλει να διευκρινίσει τα εξής :
  1. Ουδέποτε ο κ. Καϋλάνης διορίστηκε έμμισθος υπάλληλος της Αναπτυξιακής του Επιμελητηρίου Κορινθίας.
  2. Η διοίκηση του Επιμελητηρίου, για ενίσχυση της διαφάνειας, αποδέχθηκε την πρόταση της μειοψηφίας να συμμετάσχει το εν λόγω μέλος της στην διαπαραταξιακή επιτροπή προσωρινού χαρακτήρα, που συστάθηκε για την υποβοήθηση του τεχνικού συμβούλου, ο οποίος (όταν και εφόσον οριστεί από την Διαχειριστική Αρχή)  θα κάνει τις οριστικές μελέτες, ώστε να εγκριθεί η χρηματοδότηση του έργου.
  3. Προφανώς οι δαπάνες  οι οποίες πραγματοποιούνται για την αμοιβή συμμετεχόντων σε μόνιμα ή προσωρινού χαρακτήρα συλλογικά όργανα (επιτροπές, συμβούλια, ομάδες εργασίας κλπ) δεν συνιστούν έμμισθη θέση, προβλέπονται από τις εκάστοτε διατάξεις /κατά συνεδρίαση και βεβαίως αυτά τα συλλογικά όργανα ανακαλούνται με διοικητικές πράξεις ή αναστέλλουν τη λειτουργιά τους , όταν δεν υπάρχουν ζητήματα που άπτονται του αντικειμένου τους.
  4. Η αναστολή λειτουργίας της περί ης ο λόγος επιτροπής, στην οποία συμμετείχαν από πλευράς Διοίκησης ο Πρόεδρος Παναγιώτης Πιτσάκης (άμισθος) και ο Απόστολος Καϊλάνης καθώς και  οι υπάλληλοι Σωτήρης Κοροβήλος (άμισθος), Γεώργιος Πολυχρονόπουλος (άμισθος)  και Αγγελική Πανούση (άμισθη), αποφασίστηκε ομοφώνως από το Δ.Σ του Επιμελητηρίου και ευκρινώς αναφέρεται στο Πρακτικό Νο. 130 της 11ης Μαΐου 2020. Αυτό είναι γνωστό τοις πάσι…εκτός ίσως σε αυτούς που αδυνατούν να αντιληφθούν ακόμη και την ολική έκλειψη ηλίου!
  5. Αν ο κ. Καϋλάνης ουδέποτε κατάλαβε σε ποια επιτροπή του προτάθηκε να συμμετάσχει και απείχε των «δια περιφοράς» συνεδριάσεων (λόγω του κορωνοϊού) γιατί κάποιοι του είπαν ότι δεν θα συνεδριάσει ποτέ και αυτός τους πίστεψε…τότε καλώς δηλώνει –  έστω και ετεροχρονισμένα –   ότι προτίθεται να ξεπληρώσει τα βερεσέδια του…ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΑ!
  6. Αυτό όμως “απέχει παρασάγγας” από τα  φληναφήματα περί «ευθιξίας» που του υπαγόρευσαν στην επιστολή του…όταν μάλιστα στην ίδια επιστολή  δηλώνει ότι συμμετέχει στα κοινά και αγωνίζεται με γνώμονα το προσωπικό κέρδος!
Συνεπώς η Δήλωση Παραίτησης του  κ. Καϋλάνη, επιεικώς κρινόμενη, είναι εκτός τόπου και χρόνου!    Παναγιώτης Πιτσάκης Πρόεδρος Επιμελητηρίου Κορινθίας  

Ένα τηλεφώνημά σου μπορεί να σώσει ζωές – Αν δεις κάτι, πες κάτι!Τηλεφώνησε στο 1109

Previous article

Μετά από 2 χρόνια λειτουργεί και πάλι η Παιδιατρική του Νοσοκομείου Κορίνθου – Τελέστηκε αγιασμός παρουσία πολιτικής ηγεσίας

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.