1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ5_ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Αλλεπάλληλες συσκέψεις στο συντονιστικό για τον περιορισμό της φωτιάς – Δηλώσεις του αρχηγού της Πυροσβεστικής

0

Ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης βρέθηκε επί τόπου απ΄τις πρώτες ώρες που εκδηλώθηκε η φωτιά στις Κεχριές συντονίζοντας το έργο κατάσβεσης.

Σήμερα αργά το απόγευμα με το πέρας ακόμα μίας απαιτητικής σύσκεψης με τη συμμετοχή του Υφυπουργού και βουλευτή Κορινθίας Χρίστου Δήμα και του δημάρχου Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλου, ο αρχηγός της Πυροσβεστικής έκανε τις παρακάτω δηλώσεις:

“Η πυρκαγιά στις Κεχριές Κορινθίας είναι πλέον σε ύφεση. Δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο και η γενική εικόνα της είναι πολύ καλή. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι η φωτιά είναι πλέον στάσιμη. Είναι επίτευγμα που σε μια τέτοια μεγάλη και “δύσκολη” πυρκαγιά δεν έπαθε κανείς άνθρωπος το παραμικρό”.

Ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος εξηγεί μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ γιατί είναι “δύσκολη” η συγκεκριμένη πυρκαγιά:”Οι φλόγες εξαπλώθηκαν σε δύσβατες περιοχές, ενώ έφτασαν σε συμπαγή δάση σε λόφους, όπου δεν υπάρχει κανένα σημείο πρόσβασης. Σημειώστε, ότι στα πιο δύσβατα σημεία επιχειρούν δυνάμεις της ΕΜΑΚ”.

Ο αντιστράτηγος αναφερόμενος στο σχέδιο αντιμετώπισης της πυρκαγιάς, υπογραμμίζει:”Εχουμε οργανωμένο σχέδιο και για αυτό αντιμετωπίζουμε δραστικά την φωτιά. Εκτός των άλλων, έχουμε απλώσει σε διάφορα σημεία δίχτυα με σωλήνες, μέσω των οποίων ρίχνουμε νερό από οχήματα, ώστε να πετύχουμε την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους βοηθούν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς”.

Σημειώνεται, ότι αυτή την ώρα επιχειρούν στην περιοχή 268 πυροσβέστες με 61 οχήματα, 15 πεζοπόρα τμήματα, εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η ανατολική Κορινθία – Ενεργοποιείται ο Copernicus με εντολή Χαρδαλιά

Previous article

Πένθιμα θα χτυπήσουν οι καμπάνες σε όλη τη χώρα

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.