5_ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Φωτιά στην Κόρινθο: Δύσκολη νύχτα. Διάσπαρτες εστίες με διαρκείς αναζωπυρώσεις

0
Με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν οι εναέριες ρίψεις νερού ενώ όλο το βράδυ οι επίγειες δυνάμεις έδιναν μάχη να κρατήσουν τη φωτιά μακρυά απ΄τα σπίτια. Ήταν πολύ ευνοϊκό ότι κατά τις βραδινές ώρες δεν είχαμε δυνατούς ανέμους. Αυτή τη στιγμή παραμένουν πάρα πολλές διάσπαρτες ενεργές εστίες, ενώ το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται σε δύο σημεία, στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη και κοντά στον οικισμό Γαλατάκι. Να αναφέρουμε ότι από χθες εκκενώθηκε μετά από εντολή και το χωριό του Αγίου Ιωάννη, το έκτο κατά σειρά μέσα σε λιγότερο από ένα 24ωρο που μαίνεται η φωτιά στην Κορινθία. Συνολικά πάνω από 4.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους. Εκκενώθηκαν επίσης και δύο παιδικές κατασκηνώσεις, η μία κοντά στην Ξυλοκέριζα και η άλλη στο Χιλιομόδι. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική στην περιοχή επιχειρούν 236 πυροσβέστες, 54 οχήματα, 15 ομάδες πεζοπόρων 6 ελικόπτερα και 4 αεροπλάνα. Σημαντική είναι η συμβολή των Αστυνομικών της Κορινθίας και των εθελοντών. Αυτό που προβληματίζει τους πυροσβέστες είναι οι έντονοι άνεμοι που επικρατούν και σήμερα στην περιοχή και οι οποίοι προκαλούν αναζωπυρώσεις μέσα στην καμμένη περιοχή σε δύσβατα και δυσπρόσιτα μέρη.

Αναφορές για καμένα σπίτια – Κάηκε πυροσβεστικό όχημα

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της κοινότητας Αθικίων Τάσο Μαρίνο έχουν καεί περίπου 10 σπίτια. Η πυροσβεστική αναφέρει πως απειλήθηκαν σπίτια και αρκετές κατοικίες ενδέχεται να έχουν ρυπανθεί από τους καπνούς που υπάρχουν στην ατμόσφαιρα. Από τις φλόγες δε γλύτωσε ούτε ένα πυροσβεστικό όχημα το οποίο παραδόθηκε στις φλόγες. Όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης νομού Κορινθίας Αναστάσιος Γκιόλης, πυροσβέστες υπέστησαν μικρά εγκαύματα, χωρίς όμως να υπάρχει κάτι ανησυχητικό. Η φωτιά έκαψε τεράστια δασικοί περιοχή ενώ έχουν καεί πολλά ζώα και καλλιέργειες με ελιές και σταφίδες.

Πως ξεκίνησε η φωτιά

Η φωτιά ξεκίνησε την Τετάρτη 22/7, γύρω στις 12 το μεσημέρι, σε δασική έκταση κοντά στον οικισμό Γαλατακίου. Πολύ γρήγορα εξαπλώθηκε στην ευρύτερη περιοχή φθάνοντας στα Αθίκια. Μέχρι το βράδυ το μέτωπο της φωτιάς εκτεινόταν σε μήκος 12χλμ. Ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος σε δηλώσεις του ανέφερε πως έχουν ζητήσει το βίντεο απ΄τις κάμερες ασφαλείας του στρατοπέδου στις Κεχριές για να εξετάσουν πως ξεκίνησε η φωτιά. Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων υπήρχαν ύποπτες κινήσεις.

Χωριά του δήμου Κορινθίων στις φλόγες – Κρίσιμη η αποψινή νύχτα! (fotos)

Previous article

Κορινθία: Νέο μέτωπο φωτιάς στο Λουτράκι

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.