1_ΚΟΡΙΝΘΙΑΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Δηλώσεις δημάρχου Κορινθίων μετά την απόφαση του ΣτΕ που βάζει στον “πάγο” το εργοστάσιο διαχείρισης απορριμμάτων (video)

0
“Το εργοστάσιο διαχείρισης απορριμμάτων που ξεκίνησε να κατασκευάζετε απ΄τη Δημοτική Αρχή Πνευματικού σε χώρο απόστασης 60μ. από αρχαιολογικό χώρο (αρχαία λατομεία Εξαμιλίων) είναι δυστυχώς ακόμα ένα απ΄τα σοβαρά προβλήματα που κληρονομήσαμε απ΄την προηγούμενη Αρχή”,  τόνισε μεταξύ άλλων στη συνέντευξη τύπου που έδωσε ο δήμαρχος Κορινθίων μετά τη δημοσίευση της απόφασης του ΣτΕ που ακυρώνει για λόγους αρχαιολογικούς και περιβαλλοντικούς την λειτουργία του εργοστασίου.

Απ΄τις εργασίες ανέγερσης του εργοστασίου το 2018.

Ο κος Νανόπουλος υπενθύμισε πως η παράταξή του στο Δημοτικό Συμβούλιο είχε ψηφίσει  υπέρ της πρότασης για δημιουργία εργοστασίου διαχείρισης και κομποστοποίησης με την προϋπόθεση ότι θα υπάρχουν όλες οι νόμιμες άδειες. Ο κος Πνευματικός στα τέλη του 2018 υποσχόταν πως σε δύο μήνες η Κόρινθος θα μπορεί να διαχειρίζεται το 70% των απορριμμάτων της και να μην μπαίνουν στο κόπο κάποιοι να βρουν πρόβλημα στο έργο γιατί θα απογοητευθούν αφού πριν παρθεί η απόφαση για την κατασκευή προηγήθηκαν οι απαραίτητες έρευνες και μελέτες. Δείτε τις δηλώσεις του πρώην δημάρχου Αλέξανδρου Πνευματικού στο παρακάτω βίντεο: Σήμερα, έχοντας καταρρεύσει και το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο που προέβλεπε ως βιομηχανική ζώνη την περιοχή ανέγερσης του εργοστασίου, οι πιθανότητες να λειτουργήσει είναι επιεικώς ελάχιστες, αναμένοντας βεβαίως την τελική απόφαση τον Σεπτέμβριο. Γεγονός που φέρνει απογοήτευση και αγανάκτηση στους Κορίνθιους και τις Κορίνθιες που βλέπουν εκατομμύρια ευρώ να δαπανιούνται στο βρόντο λόγω επιπόλαιων αποφάσεων και κακής διαχείρισης. Δεν μπορούσε άραγε να βρει έναν άλλο χώρο ο κος Πνευματικός για να προχωρήσει στην ανέγερση και τη λειτουργία του εργοστασίου; Και γιατί βιάστηκε να παραγγείλει και να παραλάβει ακριβά μηχανήματα εξοπλισμού όταν ακόμα οι άδειες ακόμα εκκρεμούσαν; Συγκρατημένος εμφανίζεται ο σημερινός δήμαρχος κος Νανόπουλος σε σχέση με την έκβαση της υπόθεσης, επισημαίνοντας πως θα κάνει το καλύτερο που μπορεί για την προάσπιση των συμφερόντων του Δήμου. “Κανείς δε θέλει να γεμίσει η Κόρινθος σκουπίδια. Έως ότου βρεθεί η οριστική λύση διαχείρισης των απορριμμάτων (Δήμος ή Περιφέρεια) έχουμε σχεδιάσει να ενισχύσουμε την διαλογή στην πηγή και την ανακύκλωση”. Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του κου Νανόπουλου:    

Ο σχεδιασμός υποδομών της Περιφέρειας Πελοποννήσου παρουσιάστηκε στον υπουργό Κ. Καραμανλή στην Τρίπολη

Previous article

150 ευρώ το πρόστιμο αν πας super market χωρίς μάσκα

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.