ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

3 Λόγοι που ο Έλληνας τζογάρει στα Virtual Sports

0
Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που συνέβησαν στον χώρο του online gaming, και ειδικότερα στο αθλητικό στοίχημα, κατά τη διάρκεια της κρίσης του Covid-19 ήταν η ραγδαία αύξηση της δημοφιλίας των Virtual Sports. Tο στοίχημα σε αυτή την εικονική μορφή αθλημάτων είχε εδώ και χρόνια αρκετούς φίλους σε χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία και η Ιταλία αλλά μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως δεν ήταν επ’ ουδενί το φαινόμενο στο οποίο εξελίχθηκε εντός του 2020. Στην Ελλάδα, ακόμα και όταν τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ προσέθεσαν τα Virtuals στη συλλογή των παιχνιδιών του ομίλου, οι παίκτες τα αντιμετώπισαν διστακτικά, με ελάχιστους να ποντάρουν σοβαρά ποσά. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους η μόδα αυτή άργησε να εδραιωθεί μεταξύ των παικτών αλλά εμείς θα δούμε παρακάτω τους τρεις σημαντικότερους:  

Η ραγδαία βελτίωση του λογισμικού

Στα πρώιμα στάδια του το λογισμικό των virtual Sports θύμιζε μία κακή έκδοση αθλητικών παιχνιδιών σε PlayStation ή υπολογιστή, όπως για παράδειγμα τα FIFA και Pro Evolution. Αν κάποιος επιθυμούσε να τζογάρει σοβαρά μάλλον θα δίσταζε να παίξει λεφτά σε ένα παιχνίδι το οποίο όχι μόνο δεν ήταν αληθινό αλλά δεν έμοιαζε καν κοντά με ρεαλιστικό ποδοσφαιράκι ή μπασκετάκι. Με τα χρόνια όμως οι εταιρείες και οι πάροχοι λογισμικού έχουν κάνει τεράστια προσπάθεια και έχουν φτάσει πλέον να προσφέρουν ένα προϊόν που θα πείσει και τους πιο απαιτητικούς. Από τη μία η παρακολούθηση των αγώνων γίνεται πάρα πολύ ευχάριστα και από την άλλη το λογισμικό που ορίζει το αποτέλεσμα του αγώνα (αλλά και των υπολοίπων αγορών στοιχήματος) έχει βελτιωθεί δραματικά. Τόσο που πλέον οι αλγόριθμοι που χρησιμοποιούνται μπορούν να προσομοιώσουν τέλεια την πραγματικότητα, με τα simulators που λανσαρίστηκαν εντός του 2020 να μπορούν να επεξεργαστούν ταυτόχρονα χιλιάδες παραμέτρους ομάδων και παικτών ώστε το αποτέλεσμα να έχει όσο το δυνατόν λιγότερη δόση τύχης.  

Περισσότεροι πάροχοι – περισσότερες αγορές

Αν πάμε πίσω μερικά χρόνια θα θυμηθούμε πως τα Virtuals sports παρέχονταν μόνο στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ και – ενδεχομένως – σε πολύ περιορισμένο αριθμό online παροχών. Εν έτει 2020, κάθε ιστοσελίδα στοιχήματος και καζίνο που θέλει να λογίζεται ως ανταγωνιστική στην ελληνική αγορά τυχερών παιχνιδιών πρέπει να έχει στο μπουκέτο της τα Virtuals. Αυτή τη στιγμή μπορείτε να απολαύσετε στοίχημα στα εικονικά σπορ σχεδόν σε όλες τις νόμιμες σελίδες ενώ πρέπει να σημειώσουμε πως μαζί με το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ πλέον προσφέρονται πλέον τένις, ιπποδρομίες, χόκεϊ, κυνοδρομίες, ποδηλασία και μια σειρά ακόμα από σπορ, όλα πάντα με καταπληκτικά γραφικά και ήχο.  

Προϊόν στα μέτρα του Έλληνα παίκτη του στοιχήματος

Και σε αυτόν τον τομέα είδαμε ραγδαία βελτίωση του προϊόντος εντός των τελευταίων 18 μηνών.  Αυτή τη στιγμή, όσοι αρέσκονται να στοιχηματίζουν στα Virtuals απολαμβάνουν Ελληνική μετάδοση στα περισσότερα γεγονότα, ενώ δειλά – δειλά προστέθηκαν Ελληνικές ομάδες και παίκτες στα διάφορα sports.  Αν και σε πολλά ματς οι ομάδες και οι παίκτες δεν εμφανίζονται με τα πραγματικά τους ονόματα και σύμβολα – λόγω των συμφωνιών για τα πνευματικά δικαιώματα – σε ορισμένες σελίδες μπορείτε να βρείτε τις κανονικές ομάδες και συνθέσεις, ενώ δεν είναι λίγες και αυτές που συνεργάζονται με γνωστά ονόματα της δημοσιογραφίας για το σχολιασμό των αγώνων. Αν δεν έχετε δει την πρόοδο που έχει γίνει, τότε ίσως είναι μια καλή ευκαιρία τώρα το καλοκαίρι να τη δοκιμάσετε.

Συνάντηση Μ. Σούκουλη με την Υφυπουργό Δόμνα Μιχαηλίδου για τους ανθρώπους στο ΦΑΣΜΑ

Previous article

Δύο + Δύο εκδηλώσεις στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας για Ιούλιο και Αύγουστο

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.