1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ5_ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Συνάντηση Μ. Σούκουλη με την Υφυπουργό Δόμνα Μιχαηλίδου για τους ανθρώπους στο ΦΑΣΜΑ

0

Την Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020 στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων η βουλευτής του νομού μας κ Μαριλένα Σούκουλη Βιλαλη είχε συνάντηση εργασίας με την ‌ Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δόμνα Μιχαηλίδου.
Στη συνάντηση παρέστη εκπροσωπώντας το σωματείο Φάσμα ο πρόεδρος κ. Βαγγέλης Καρατζάς. ‌Ανάμεσα στα άλλα θέματα που έθεσε η κυρία Σούκουλη ήταν και το θέμα των δομών για τα άτομα στο φάσμα του αυτισμού. Είναι γνωστό ότι η μεγάλη αγωνία των γονέων είναι τι θα γίνει, αν είναι δεν είναι πια σε θέση να φροντίσουν τα παιδιά τους λόγω ασθενείας, γήρατος ή όταν αποδημήσουν.

‌ Η κ Σούκουλη τόνισε επιτακτικά την ανάγκη δημιουργίας δομών όπως οικοτροφεία στα πρότυπα αυτών που υπάρχουν ήδη στο νομό μας, και βεβαίως ΣΥΔ (Στεγών υποστηριζόμενης διαβίωσης), ‌αίτημα στο οποίο συνηγόρησε και το σωματείο μας, μιας και είναι πάγιο αίτημα μας.

Από την Υφυπουργό ανακοινώθηκε μία πολύ θετική πρωτοβουλία, που είναι υπό σχεδιασμό, για τη δημιουργία εξειδικευμένων ΚΔΑΠ ΜΕΑ και ΚΔΗΦ στον αυτισμό. ‌ Σε αυτό το σημείο επισημάνθηκε τόσο από τη βουλευτή του νομού μας, όσο και από τον κ.Κατατζά, η ανάγκη δημιουργίας ΚΔΑΠ ΜΕΑ στην Κορινθία. Ελπίζουμε να ευοδωθεί η προσπάθεια που γίνεται αυτή τη στιγμή από ιδιώτες και βεβαίως αργότερα και από δημόσιο φορέα.

Προσωπικός Βοηθός για άτομα με κάθε είδους αναπηρία 

‌ Αυτό που έθεσε μετά επιτάσεως το ΦΑΣΜΑ είναι το θέμα του προσωπικού βοηθού ΑΜΕΑ που ανέδειξαν 45 φορείς και συλλογικότητες από όλη την Ελλάδα. ‌Μία καταρχάς πολύ θετική πρωτοβουλία της υφυπουργού για θέσπιση στην Ελλάδα για πρώτη φορά του προσωπικού βοηθου ΑΜΕΑ, που  θα πρέπει για λόγους ισοτιμίας να εφαρμοστεί οπωσδήποτε, τόσο για τον αυτισμό όσο και για τη νοητική στέρηση και άλλες αναπηρίες.

Η Υπουργός ενημέρωσε τη βουλευτή κα Σούκουλη και τον κ. Καρατζά πως  στη διαβούλευση που προηγήθηκε για το εν λόγω θέμα, δεν ετέθη από κανένα από τα εμπλεκόμενα μέρη η συμπερίληψη στο νέο θεσμό του αυτισμού, της νοητικής υστέρησης ή παρόμοιων αναπηριών. Ο νέος θεσμός θα ξεκινήσει πιλοτικά σε τρεις περιφέρειες και θα αφορά κινητικές αναπηρίες.

Ο κος Καρατζάς ανέφερε πως καλή τη πίστη αφού μεταφέραμε εκ νέου το αίτημα των 45 φορέων από όλη την Ελλάδα για τη συμπερίληψη όλων των αναπηριών στο νέο θεσμό, δεσμευόμαστε ως σωματείο να συντονιστούμε με φορείς και ειδικούς έτσι ώστε να υποβάλλουμε ένα σχέδιο.

Αύριο ξεκινούν οι αιτήσεις στην ΕΕΤΑΑ για το Πρόγραμμα ΕΣΠΑ που αφορά Παιδικούς σταθμούς και Κ.Δ.Α.Π.

Previous article

3 Λόγοι που ο Έλληνας τζογάρει στα Virtual Sports

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.