1_ΚΟΡΙΝΘΙΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παρόντες και οι 4 βουλευτές της Κορινθίας στα εγκαίνια της σιδηροδρομικής γραμμής Κιάτο – Αίγιο

0
Την Τρίτη 14 Ιουλίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής Κιάτου – Ροδοδάφνης Αιγίου, παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή.  Στην τελετή παρευρέθηκαν πολιτικά και αυτοδιοικητικά πρόσωπα μεταξύ των οποίων και οι τέσσερις βουλευτές της Κορινθίας, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Χρίστος Δήμας, ο Νίκος Ταγαράς, η Μαριλένα Σούκουλη και ο Γιώργος Ψυχογιός.
Ακολουθούν οι δηλώσεις τους:
Χρίστος Δήμας (Υφουπουργός Ανάπτυξης, Βουλευτής Κορινθίας της ΝΔ) :
“Σήμερα εγκαινιάζουμε στο Ξυλόκαστρο τον Προαστιακό!!
Μετά από αρκετά χρόνια, ένα πολύ μεγάλο αναπτυξιακό έργο για τον τόπο μας, ιδίως όμως για την Δυτική Κορινθία, ολοκληρώνεται.
Οι γραμμές του Προαστιακού θα συνδέσουν την Κορινθία με την Αχαΐα δημιουργώντας έτσι πολύ μεγάλες οικονομικές, εμπορικές και τουριστικές προοπτικές.
Θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσους συνέβαλλαν όλα αυτά τα χρόνια στην υλοποίηση του.
Να τονίσω πως η τελετή περιλάμβανε επιβίβαση στα βαγόνια του Προαστιακού και έτσι απολαύσαμε την πολύ όμορφη και γραφική διαδρομή που διασχίζει όλο το παραλιακό μέτωπο από το Ξυλόκαστρο καταλήγοντας στο Αίγιο σε μόλις 50’!!
Καλοτάξιδος!!”
Μαριλένα Σούκουλη (Βουλευτής Κορινθίας της ΝΔ):
“Εγκαινιάστηκε σήμερα η νέα σιδηροδρομική γραμμή Κιάτου – Ροδοδάφνης. Πρόκειται για ένα ακόμα βήμα στην κατεύθυνση της συγκοινωνιακής αναβάθμισης για την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Κορινθίας και όχι μόνο. Στρατηγικός μας στόχος είναι η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτήμάτων του Τόπου μας ώστε να καταστεί,όπως το αξίζει, ένας δημιουργικός πόλος ανάπτυξης και προόδου. Θερμά συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλλαν στην επιτυχή περάτωση του έργου.”
Γιώργος Ψυχογιός (Βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ):
“Ένα ακόμα νευραλγικό έργο που επανεκκίνησε και δρομολογήθηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και που η παράδοσή του πρέπει να συνοδευτεί από αύξηση των δρομολογίων, καλύτερη οργάνωση των Σταθμών και σύνδεσή τους με τις τοπικές κοινωνίες.”

Εγκαινιάστηκε η νέα γραμμή 71 χιλιομέτρων με σταθμούς σε Ξυλόκαστρο, Ακράτα και Αίγιο

Previous article

Δίκτυο ύδρευσης: Ξεκίνησε ο έλεγχος – οι αποκαταστάσεις θα δώσουν μόνιμη λύση στο πρόβλημα

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.