1_ΚΟΡΙΝΘΙΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εγκαινιάστηκε η νέα γραμμή 71 χιλιομέτρων με σταθμούς σε Ξυλόκαστρο, Ακράτα και Αίγιο

0
Για ένα έργο – σταθμό έκανε λόγο ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής στα εγκαίνια της διπλής σιδηροδρομικής γραμμής Κιάτο – Αίγιο (Ροδοδάφνη) συνολικού μήκους 71 χιλιομέτρων, από την ΕΡΓΟΣΕ και την εταιρεία Μυτιληναίος. «Τα μεγάλα έργα δεν ανήκουν σε καμία κυβέρνηση, σε κανένα κόμμα. Ανήκουν στον ελληνικό λαό. Με τις δικές του θυσίες, με τους δικούς του κόπους και για το δικό του μέλλον γίνονται πραγματικότητα», τόνισε ο κ. Καραμανλής, υπενθυμίζοντας ότι το έργο αυτό ξεκίνησε το 2006 και μετά από 14 χρόνια, διαφορετικές συμβάσεις και πολλά προβλήματα, έφτασε επιτέλους στην ολοκλήρωσή του.

Στα εγκαίνια της νέας σιδηροδρομικής γραμμής Κιάτο – Ροδοδάφνη Αιγίου, που έγιναν το μεσημέρι σήμερα, Τρίτη 14 Ιουλίου, από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή παρευρέθηκε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας

Τρεις νέοι σταθμοί και έξι στάσεις Το έργο Κιάτο – Ροδοδάφνη αφορά μια διπλή σιδηροδρομική γραμμή, υψηλής ταχύτητας και ασφάλειας, συνολικού μήκους περίπου 71 χιλιομέτρων. Εξυπηρετεί τρεις νέους, σύγχρονους σιδηροδρομικούς σταθμούς: Ξυλοκάστρου, Ακράτας και Αιγίου, και έξι στάσεις: Διμηνιού, Λυκοποριάς, Λυγιάς, Πλατάνου, Διακοπτού και Ελίκης. Αίγιο – Αθήνα σε 2 ώρες και 20 λεπτά, με λιγότερο από 20 ευρώ Από την πλευρά του ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης επισήμανε ότι ο επιβάτης που μπαίνει στον Προαστιακό στο Αίγιο, βρίσκεται σε 2 ώρες και 20 λεπτά στην Αθήνα. Και όχι μόνο: Μπορεί να συνεχίσει το ταξίδι του και σε σύντομο χρόνο να φθάσει, είτε στο αεροδρόμιο, είτε στο λιμάνι του Πειραιά.

Πρόσληψη 14 ατόμων στο Δήμο Ξυλοκάστρου

Previous article

Παρόντες και οι 4 βουλευτές της Κορινθίας στα εγκαίνια της σιδηροδρομικής γραμμής Κιάτο – Αίγιο

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.