5_ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕΛΛΑΔΑ

Μια πρωτότυπη και συγκινητική εκδήλωση στον Αρχαιολογικό Χώρο της Αρχαίας Κορίνθου

0
Μια εξαιρετική και πρωτότυπη πρωτοβουλία ανέλαβε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Αρχαίας Κορίνθου για να αποχαιρετήσει τα παιδιά της ΣΤ΄Τάξης. Επέλεξε τον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Κορίνθου για να διοργανώσει μια εκδήλωση αποχαιρετισμού για τους μαθητές που ευχόμαστε να γίνει θεσμός και να πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο ίδιο σημείο. Ο αρχαιολογικός χώρος της Αρχαίας Κορίνθου εκτείνεται στο κέντρο του χωριού και παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον οι σχέσεις και το δέσιμο που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στους κατοίκους και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας. Για αυτή την ιδιαίτερη σχέση που ενώνει το παρελθόν με το παρόν είχε μιλήσει στη συνέντευξη που παραχώρησε στο sfedona.gr η Προϊσταμένη της Υπηρεσίας η κα Γιώτα Κασίμη. Είναι άξιο λόγου ότι σε αυτή την συγκινητική εκδήλωση συμμετείχαν όλοι οι εργαζόμενοι στον Αρχαιολογικό χώρο και μάλιστα είχαν ετοιμάσει και ένα αναμνηστικό δώρο για κάθε παιδί. Διαβάζουμε σε ανάρτηση που έγινε στην επίσημη σελίδα της Εφορείας, στο FB:
Την Τετάρτη 1η Ιουλίου, στον Αρχαιολογικό Χώρο Αρχαίας Κορίνθου, διοργανώθηκε με υποδειγματικό τρόπο από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Αρχαίας Κορίνθου, μια ξεχωριστή εκδήλωση που γίνεται για πρώτη φορά στην Αρχαία Κόρινθο .
Οι Γονείς και οι Εκπαιδευτικοί αποχαιρέτησαν τα παιδιά της ΣΤ’ Τάξης, τους έδωσαν τα απολυτήρια τους, ένα μικρό δωράκι και κυρίως την αγάπη τους και τις ευχές τους για το επόμενο βήμα τους στο Γυμνάσιο. Μια εκδήλωση λιτή, συγκινητική, γεμάτη γνήσιο συναίσθημα και όμορφη μουσική, μια βιωματική στιγμή που ελπίζουμε τα παιδιά να την θυμούνται για πάντα. Όλοι οι εργαζόμενοι στον Αρχαιολογικό Χώρο συμμετείχαμε με χαρά και ετοιμάσαμε και εμείς για τα παιδιά ένα μικρό αναμνηστικό δώρο που θα τους θυμίζει αυτές τις στιγμές.
Είναι πραγματικά πολύ σημαντικό που η πρώτη εκδήλωση στον Αρχαιολογικό Χώρο, μετά τους δύσκολους και περιοριστικούς μήνες της απαραίτητης προφύλαξης, έγινε προς τιμήν των παιδιών της Αρχαίας Κορίνθου.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Αρχαίας Κορίνθου για την άψογη συνεργασία, τα θερμά λόγια για όλους τους εργαζόμενους του Μουσείου και την υπεύθυνη τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων προφύλαξης που τους υπέδειξε η Υπηρεσία μας.
Εμείς προτρέψαμε τον Σύλλογο και τους Εκπαιδευτικούς να θεσμοθετήσουν την εκδήλωση αυτή, να την κάνουν κομμάτι της σχολικής διαδικασίας…… δηλαδή τα παιδιά της ΣΤ’ Τάξης να φεύγουν από το Δημοτικό Σχολείο με την ανάμνηση ότι αυτή η μικρή “διαβατήρια τελετή” έλαβε χώρα στην σκιά του Ναού του Απόλλωνα.
Αυτό που ακούστηκε πολλές φορές κατά την διάρκεια της εκδήλωσης ήταν.. “παιδιά, ακολουθήστε τα όνειρά σας με τόλμη και πίστη στις δυνάμεις σας” !!!
είναι η καλύτερη ευχή ενός γονιού, ενός δασκάλου, για ένα παιδί !!!

Πρεμιέρα στις 24/7 κάνει η Θεατρική Σκηνή Χιλιομοδίου

Previous article

Νέα χρηματοδότηση από το Φιλόδημος 2 για το Λιμενικό Ταμείο Σικυωνίων

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.