1_ΚΟΡΙΝΘΙΑΑΓΡΟΤΙΚΑ

Προχωράει το Φράγμα Άσωπού; – Επιτόπια ενημέρωση Ψυχογιού και Κασίμη (video)

0

Για τις εργασίες που πραγματοποιούνται στο Φράγμα Ασωπού ενημερώθηκε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας που επισκέφτηκε το εργοτάξιο. Το κλιμάκιο αποτελούσαν ο βουλευτής Κορινθίας Γιώργος Ψυχογιός, ο τέως γγ του ΥΠΑΑΤ Χαράλαμπος Κασίμης, η τέως βουλεύτρια Μαρία Θελερίτη, ο υποψήφιος βουλευτής Γιάννης Γκούτσης, ο πρόεδρος της Κοινότητας Βραχατίου Γιώργος Βασιλείου και μέλη της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Βέλου Βόχας που προκάλεσε την επίσκεψη.

Το κλιμάκιο επισκέφτηκε τους χώρους και ενημερώθηκε για την εξέλιξη των εργασιών από τον εργοταξιάρχη και τον εκπρόσωπο της περιφέρειας που παρακολουθεί το έργο.

Όπως τονίστηκε από όλες τις πλευρές το έργο κρίνεται ως μείζονος σημασίας για την οικονομική ζωή της πεδινής ζώνης της Κορινθίας και ειδικότερα για την Βόχα, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα λειψυδρίας όλο το χρόνο. Γι αυτό και κρίνεται σκόπιμο να ολοκληρωθεί το έργο με την κατασκευή ενός σύγχρονου αρδευτικού δικτύου που θα αντικαταστήσει το δίκτυο του ΑΟΣΑΚ.

Στις δηλώσεις τους ο Χαράλαμπος Κασίμης και ο Γιώργος Ψυχογιός επισήμαναν την σημασία που έχει για την Κορινθία το έργο, αλλά και την συμβολή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στην ολοκλήρωσή του.

Ειδικότερα, ο τ. γενικός γραμματέας Χαράλαμπος Κασίμης, ο οποίος ανέλαβε την ευθύνη να βρει τρόπο να διασώσει το έργο με την μεταφορά στη νέα προγραμματική περίοδο ανέφερε:

Υπάρχει μεγάλη πρόοδος στο έργο, όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς. Σήμερα εδώ εργάζονται περίπου 75 εργαζόμενοι ενώ το φυσικό αντικείμενο του έργου έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 60%. Μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι ότι το Φράγμα θα παραδοθεί εντός του προβλεπόμενου χρόνου, στο τέλος του 2021, όπως ορίζεται από την συμπληρωματική σύμβαση.
Θα είναι ένα έργο μεγάλης σημασίας για την Κορινθία καθώς θα αρδεύει χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών…
“.

Ο κ. Κασίμης τόνισε ακόμα ότι μένει σε εκκρεμότητα το αρδευτικό δίκτυο για το οποίο υποστήριξε ότι “πρέπει το συντομότερο δυνατόν να διεκδικηθεί η χρηματοδότηση αυτών των δικτύων και ταυτόχρονα να χρηματοδοτήσει η περιφέρεια το εναλλακτικό σενάριο της σύνδεσης με τον ΑΟΣΑΚ“.

Από την μεριά του ο Γιώργος Ψυχογιός τόνισε ότι πρόκειται για ένα έργο μεγάλης σημασία για την άρδευση της Κορινθίας άρα και για την οικονομία της περιοχής. “Ταυτόχρονα αντιμετωπίζει και το ζήτημα της κλιματικής κρίσης, χρειαζόμαστε τέτοια έργα που σε θωρακίζουν απέναντι σε φαινόμενα που δυσκολεύουν την παραγωγή. Τέλος για εμάς ήταν θέμα αρχής η ολοκλήρωση του έργου αυτού, όπως και όλων των άλλων μεγάλων έργων που έγιναν στην Κορινθία ο προαστιακός, οι αυτοκινητόδρομοι, τα μικρά και μεγάλα αρδευτικά έργα κ.λπ”.

Ο κ. Ψυχογιός έστειλε και ένα σήμα προς την κυβέρνηση ζητώντας να ολοκληρώσει το έργο του φράγματος μέσα απο την κατασκευή των δικτύων για την χρηματοδότηση των οποίων ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση διασφάλισε πόρους.

Πηγή:korinthia.net.gr

Ανάπτυξη της πολιτισμικής και φυσικής κληρονομιάς των Τρικάλων Κορινθίας

Previous article

1.100 δενδρύλλια ινδικής κάνναβης στα Γεράνια Όρη εντόπισε ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.